Τα on-chain στοιχεία υποδηλώνουν ότι η τιμή του bitcoin είναι μειωμένη, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι δεν αναμένεται ταχεία ανάκαμψη.


Φαίνεται πως «η σκόνη έχει αρχίσει να κάθεται» στην αγορά και οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι τα χειρότερα έχουν περάσει με την κατάρρευση του Terra (LUNA). Παρά τις εκτενής και αρκετά καταστροφικές συνέπειες για τα altcoins, το bitcoin, όπως δείχνει το διάγραμμα του στην πραγματικότητα άντεξε.

Ακόμη και με την πτώση της 12ης Μαΐου στα 26.697 δολάρια που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2020, αρκετές μετρήσεις δείχνουν ότι τα τρέχοντα επίπεδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα καλό σημείο εισόδου στο BTC.

Το αξιοσημείωτο στην πτώση σε αυτό το επίπεδο είναι πως ξαναδοκιμάστηκε ο εκθετικός κινητός μεσος όρος (ΕΜΑ) 200 εβδομάδων του bitcoin στα 26.990 δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Delphi Digital, αυτή η μέτρηση «έχει λειτουργήσει ιστορικά ως βασικό επίπεδο για τα προηγούμενα χαμηλά της τιμής».

Η 12η Μαΐου δεν ήταν μια δύσκολη μέρα μόνο για το bitcoin. Η αγορά των stablecoin παρουσιάσε το υψηλότερο επίπεδο αστάθειας και απόκλισης από το δολάριο από την αρχή της δημιουργίας του Terra, με το Tether (USDT) να καταγράφει τη μεγαλύτερη απόκλιση από όλα τα stablecoin όπως φαίνεται στο διάγραμμα της Glassnode.

Και τα τέσσερα κορυφαία (με βάση την κεφαλαιοποίησή τους) stablecoins κατάφεραν να επιστρέψουν σε ένα εύρος απόκλισης 0,001 $ από το δολάριο με το οποίο έχουν προσδεθεί, το βέβαιο είναι ότι η εμπιστοσύνη των κατόχων κρυπτονομισμάτων κλονίστηκε από τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Το bitcoin πλησιάζει την πραγματοποιηθείσα τιμή του

Ως αποτέλεσμα της πτώσης της αγοράς, η τιμή του bitcoin βρίσκεται πιο κοντά από το 2020 στην πραγματοποιηθείσα τιμή του.

Σύμφωνα με την Glassnode, η πραγματοποιηθείσα τιμή ιστορικά «έχει λειτουργήσει ως στήριξη κατά τη διάρκεια των bear markets και σηματοδοτεί το σχηματισμό πυθμένα στην αγορά όταν η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης υποχωρεί κάτω από αυτήν».

Σε προηγούμενες bear markets η τιμή διαπραγμάτευσης του BTC παρέμενε κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, αλλά ο χρόνος αυτός μειώνεται σε κάθε κύκλο με αποκορύφωμα την bear market του 2019-2020 όπου η τιμή διαπραγμάτευσης του BTC έμεινε μόνο επτά ημέρες κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του.

Μένει να φανεί αν το BTC θα πέσει κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή εφόσον διατηρηθούν οι τρέχουσες συνθήκες της bear market, και εάν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα.

 

 

Τα on-chain στοιχεία δείχνουν ότι αρκετοί κάτοχοι κρυπτονομισμάτων δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να αποκτήσουν bitcoin κάτω από 30.000 δολάρια, με αποτέλεσμα να καταγράφεται άνοδος της συσσώρευσης από τις 12 Μαΐου η οποία και συνεχίζεται έως τις 15 Μαΐου. Ωστόσο αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι αυτό δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως σημάδι γρήγορης ανάκαμψης.

«Με την πτώση της τιμής προς την πραγματοποιηθείσα τιμή στα 24.000 δολάρια ένα μεγάλο μέρος της αγοράς βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει την κατοχή του σε $BTC.

Η μέτρηση της τάσης συσσώρευσης έχει επιστρέψει σε τιμές > 0,9 από την Παρασκευή, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές είδαν μια ευκαιρία κάτω από τα 30.000 δολάρια.»

«Αν το παρελθόν μας δείχνει κάτι, οι περισσότεροι πυθμένες σε bear markets σχηματίζονται γρήγορα, με ασταθή τρόπο

Αλλά το εύρος συσσώρευσης που σχηματίζεται στη συνέχεια χρειάζονται χρόνο

Οι πιθανότητες είναι ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος για συσσώρευση σε πολύ μειωμένες τιμές».

Στην παραπάνω εκτίμηση φαίνεται να συμφωνεί και η Delphi Digital, η οποία σημείωσε ότι «όσο περισσότερο βλέπουμε την τιμή να παραμένει σε αυτές τις περιοχές, η περαιτέρω συνέχιση της (πτωτικής) τάσης καθίσταται πιο πιθανή».

Η Delphi Digital ανέφερε:

«Εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό, αναζητούμε α ακόλουθα επίπεδα: 1) Εβδομαδιαία στήριξη δομής και όγκου στα 22.000–24.000 δολάρια. 2) Επαναλαμβανόμενες δοκιμές του υψηλού του 2017 στα 19.000–20.000 δολάρια.»

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.