Ο Jesse Powell, Διευθύνων Σύμβουλος της Kraken, εξηγεί γιατί αποφάσισε να κλείσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Η Kraken ένα από τα πρώτα ανταλλακτήρια bitcoin διατηρούσε κεντρικά γραφεία και στη Νέα Υόρκη, ωστόσο μετά τον κανονισμό BitLicense που ανακοίνωσε η πόλη το 2015 ο Powell αποφάσισε να τα κλείσει και αναφερόμενος στη σχέση του με την πολιτεία την παρομοίασε με αρκετό χιούμορ «ως μια καταπιεστική, ελεγκτική πρώην σύντροφο με την οποία χώρισες πριν από 3 χρόνια, αλλά συνεχίζει να σε καταδιώκει».

Τον Απρίλιο, ο Powell αποφάσισε να κλείσει και τα γραφεία της Kraken στο Σαν Φρανσίσκο επικαλούμενος την ανεξέλεγκτη ανομία και εγκληματικότητα της πόλης.

Powell: Το Frisco (προσωνύμιο του Σαν Φρανσίσκο) γίνεται χειρότερο

Η πόλη έχει «καταστραφεί» όσον αφορά την ασφάλεια και την καθαριότητα σύμφωνα με την περιγραφή του Powell, ενώ τη χαρακτηρίζει αγνώριστη και κατηγορεί για αυτό τον Chesa Boudin, εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Boudin ανέλαβε τα καθήκοντά του μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από έναν αστυνομικό της Μινεάπολης το 2019. Έκτοτε, η εισαγγελία προώθησε μεταρρυθμίσεις για την εξάλειψη της εγγύησης σε μετρητά, την επιβολή της λογοδοσίας της αστυνομίας, τη φυλάκιση. Ωστόσο κάποιοι μεταξύ των οποίων και ο Powell υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές έκαναν χειρότερα τα πράγματα στο Σαν Φρανσίσκο και αύξησαν την εγκληματικότητα, καθώς χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία για τη διάπραξη εγκλημάτων.

 

 

Σύμφωνα με τον Powell, η φυλακή τυγχάνει να είναι ισχυρός και αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας έναντι του εγκλήματος.

Συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων στα 1.26τρισ. δολάρια | Πηγή: TradingView.com


Η Kraken αντιστέκεται σθεναρά στις ρυθμιστικές αλλαγές

H Kraken έχει προκαλέσει μικτές αντιδράσεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων καθώς αντιτάσσεται ξεκάθαρα στις ρυθμιστικές αλλαγές.

Η Coinbase, ανταγωνίστρια της Kraken, επίσης έκλεισε τα κεντρικά της γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, αλλά επικαλέστηκε την πανδημία για την απόφαση αυτή.

Η απόφαση της Kraken ενδεχομένως να ενισχύσει το προφίλ που καλλιεργεί ως αποκεντρωμένη εταιρεία, εφόσον καταφέρει να λειτουργεί και να αναπτύσσεται χωρίς φυσική έδρα.

Ωστόσο ο Powell ερωτέμενος για το εάν η Kraken θα εξακολουθεί να θεωρεί το Σαν Φρανσίσκο ως έδρα της δήλωσε πως εάν ο Boudin παραμείνει στην εισαγγελία, θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Σύμφωνα με τον Powell η πόλη δεν είναι ασφαλής, ειδικά με έναν εισαγγελέα «που αγκαλιάζει τους εγκληματίες και παραμελεί τα δικαιώματα και την ασφάλεια των νομοταγών πολιτών του Σαν Φρανσίσκο».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.