Η Riot Blockchain, εταιρεία εξόρυξης bitcoin με έδρα το Κολοράντο ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην πόλη Corsicana του Τέξας, χρησιμοποιώντας ενέργεια σε ποσότητα επαρκή ώστε να ηλεκτροδοτήσει έως και 200.000 σπίτια.


Η Riot Blockchain (RIOT) ένας από τους μεγαλύτερους εξορύκτες bitcoin (BTC) των ΗΠΑ λειτουργεί επί του παρόντος μια εγκατάσταση 400 MW στο Rockdale του Τέξας και ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας εγκατάστασης 265 στρεμμάτων για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Corsicana τον Ιούλιο του 2023.

Η εγκατάσταση της Corsicana

Η εταιρεία αναφέρει ότι στην πρώτη φάση της εγκατάστασης θα χρησιμοποιεί ενέργεια περίπου 400 MW, που είναι αρκετή για την ηλεκτροδότηση περίπου 80.000 σπιτιών ενώ στην τελική της ανάπτυξη η εγκατάσταση θα καταναλώνει την ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για την ηλεκτροδότηση 200.000 σπιτιών.

«Με την ολοκλήρωση της επέκτασης, η δυναμικότητα της Riot θα είναι συνολικά 1,7 GW, ένα επίπεδο που τοποθετεί την εταιρεία μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων εξόρυξης bitcoin παγκοσμίως»,

δήλωσε ο Jason Les, Διευθύνων Σύμβουλος της Riot. «Η ικανότητα της Riot να υποστηρίξει μια τόσο σημαντική επέκτασης στο Τέξας υπογραμμίζει την προσέγγιση της εταιρείας που δραστηριοποιείται με γνώμονα τη συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών εταίρων της εταιρείας, ERCOT και όλων των επιπέδων κυβέρνησης και τη δέσμευση στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει η εταιρεία μόνο στην πρώτη φάση των 400 MW της επένδυσης, αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 270 θέσεις εργασίας στην περιοχή. Επί του παρόντος, η Riot Blockchain λειτουργεί μια εγκατάσταση εξόρυξης περίπου 50 μίλια βορειοανατολικά του Austin στο Rockdale, η οποία έχει συνολική ισχύ 750 MW και θεωρείται η μεγαλύτερη εγκατάσταση εξόρυξης bitcoin στη Βόρεια Αμερική σε ισχύ.

 

 

Στο νέο έργο η Riot Blockchain σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών μέσων θα συνεργαστεί με την Priority Power Management με έδρα το Arlington στη διαχείριση της τοποθεσίας, τη διασύνδεση με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τις συμφωνίες αγοράς ενέργειας και την ευελιξία της ισχύος στην εγκατάσταση εξόρυξης.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Riot Blockchain, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 79,8 εκατ. δολαρίων στο α' τρίμηνο ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα έσοδά της θα ανέρχονταν στα 83,7 εκατ. δολάρια.

Το Fort Worth γίνεται η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που εξορύσσει bitcoin

Μια μέρα πριν από την ανακοίνωση της Riot Blockchain, το Fort Worth έγινε η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που εισέρχεται στη βιομηχανία εξόρυξης bitcoin, με το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει ομόφωνα ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τρεις μηχανές εξόρυξης S9 που θα λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες το εβδομάδα.

«Το Fort Worth κάποιες φορές δυσκολεύεται να βγει από τη σκιά του Ντάλας. Αγαπάμε τον γείτονά μας στα ανατολικά αλλά είναι σημαντικό για το Fort Worth να δούμε τι θέλουμε και πως θα μεγαλώσουμε»

δήλωσε ο δήμαρχος του Fort Worth, Mattie Parker.

Η Fidelity Investments προσφέρει επενδύσεις σε bitcoin

Την ίδια μέρα με την ανακοίνωση της πόλης η Fidelity Investments, ο μεγαλύτερος διαχειριστής 401(k) (συνταξιοδοτικών προγραμμάτων) ανακοίνωσε ότι θα παρέχει τη δυνατότητα επένδυσης σε bitcoin στα συνταξιοδοτικά της προγράμματα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.