Η μεγαλύτερη fintech τράπεζα της Βραζιλίας πρόσθεσε bitcoin στα αποθεματικά της και παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να αγοράζουν, να πουλούν και να διατηρούν το κρυπτονόμισμα μέσω της εφαρμογή της για κινητά.


Η Nubank, η μεγαλύτερη fintech τράπεζα της Βραζιλίας, επιτρέπει πλέον στους πελάτες να αγοράζουν, να πουλούν και να διατηρούν bitcoin μέσω της εφαρμογή της για κινητά, σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Επιπλέον η fintech τράπεζα μέσω της μητρικής της εταιρείας Nu Holdings Inc., η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) θα τοποθετήσει το 1% του μετοχικού της κεφαλαίου σε bitcoin. Με την κίνηση αυτή, η Nubank «υπογραμμίζει την πεποίθηση της εταιρείας για τις τρέχουσες και μελλοντικές δυνατότητες του bitcoin στην αλλαγή των χρηματοοικονομικών υπηρεσίων», αναφέρει δημοσίευμα της Exame.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα η Nubank θα συνεργαστεί με την εταιρεία Paxos για την παροχή της δυνατότητας συναλλαγών σε bitcoin ενώ οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να αγοράζουν bitcoin αλλά όχι να τα αποσύρουν στο «πορτοφόλι» τους.

 

 

Οι νέες υπηρεσίες θα παρέχονται σταδιακά στους πελάτες της τράπεζας. Προς το παρόν παρέχονται σε δοκιμαστική λειτουργία σε ένα ποσοστό των πελατών της Nubank με την τράπεζα να εκτιμά ότι τους επόμενους δύο μήνες θα μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των πελατών της.

Στην ανακοίνωσή της, η Nubank ανέλυσε το σκεπτικό της για την επένδυση στο οικοσύστημα του bitcoin, αναφέροντας ότι το BTC κατέχει μερίδιο πάνω από το 40% της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων και θεωρείται το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα.

Ωστόσο η τοποθέτηση μέρους των αποθετικών της Nubank στο bitcoin παρέχει έμμεση έκθεση στο κρυπτονόμισμα στον διάσημο επενδυτή και πολέμιο του bitcoin Warren Buffet, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η εταιρεία του Buffet είχε επενδύσει 500 εκατ. δολάρια στη Nubank τον Ιούνιο του 2021, απέκτησε 30 εκατομμύρια μετοχές της έναντι 250 εκατ. δολαρίων τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο και πρόσφατα διπλασιάστηκε την επένδυσή της αγοράζοντας μετοχές της βραζιλιάνικης fintech αξίας 1 δισ. δολαρίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.