Μπορεί να ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά μετά το εντυπωσιακό ιστορικό υψηλό όλων των εποχών που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021, αλλά έκτοτε το bitcoin αμφιταλαντεύεται. Πλέον φαίνεται να οδεύει σε πιο ταραχώδη νερά μετά το κράχ αυτής της εβδομάδας που διεύρυνε την πτώση του σε άνω του 50% από το υψηλό του.

 

Η τιμή του bitcoin έπεσε και πάλι χθες κάτω από τα 30.000 δολάρια σημειώνοντας χαμηλό 10μήνου και οι προσπάθειες ανάκαμψης δεν είχαν διάρκεια με αποτέλεσμα να βρίσκεται επί του παρόντος χαμηλώτερα από τα 27.700 δολάρια.

Αρκετοί traders εκφράζουν την άποψη ότι η πτώση του bitcoin θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν τις επόμενες μέρες δεν καταφέρει να ξεπεράσει ένα βασικό επίπεδο αντίστασης, ενώ η τρέχουσα πτώση έχει συνδεθεί με το ευρύτερο ξεπούλημα, που αποδίδεται σε μια σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων και οι φόβοι για τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι απόψεις στον χώρο της crypto-αγοράς για την πορεία του bitcoin διίστανται με κάποιους να ερμηνεύουν την πρόσφατη πτώση ως σημάδι αφύπνισης για το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται να διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στην ανθεκτικότητα του νομίσματος και την ικανότητά του να ξεπεράσει και την τρέχουσα πτωτική καταιγίδα.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και συγγραφέας, Robert Kiyosaki ανήκει σε αυτή την κατηγορία δηλώνοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι το bitcoin θα κερδίσει τη μάχη και θα ανακάμψει, ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει τις αμερικανικές αρχές και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε στο μήνυμά του:

«Ερώτηση: Γιατί θα κερδίσει το BITCOIN; Απάντηση: Το BITCOIN θα κερδίσει επειδή η Αμερική διοικείται από το Τρίο Στούτζες. Stooge #1 Ο Πρόεδρος Biden. Stooge #2 Η υπουργός Οικονομικών Yellen. Stooge #3 Ο Πρόεδρος της Fed Powell. Εμπιστεύομαι το BITCOIN όχι Τρίο Στούτζες.».

Στις 9 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να διερευνήσει τα οφέλη και τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων. Η πολυαναμενόμενη εντολή έχει θορυβήσει τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, κυρίως λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την εποπτεία του χώρου των crypto.

 

 

Αρκετοί στον χώρο των crypto εκτιμούν ότι παρότι το διάταγμα Biden είναι υπερεκτιμημένο θα επιβαρύνει την τιμή του bitcoin και άλλων altcoins, ενώ η Janet Yellen, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ που διόρισε ο Biden, σε δηλώσεις της τον Απρίλιο για τα κρυπτονομίσματα και την εποπτεία τους, ζήτησε μια πιο σκληρή στάση έναντι των crypto.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να προστατεύονται από την απάτη ανεξάρτητα από το εάν τα περιουσιακά στοιχεία είναι αποθηκευμένα σε έναν ισολογισμό ή σε διαμοιρασμένο καθολικό. Το ξέπλυμα χρήματος και άλλες αθέμιτες πρακτικές θα πρέπει να θεωρούνται παράνομες και δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε επιταγές, καλώδια ή κρυπτονομίσματα», είχε αναφέρει.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell έχει διατηρήσει μια μάλλον χλιαρή και φαινομενικά αδιάφορη στάση για τα κρυπτονομίσματα, με κάποιους μεταξύ των οποίων και ο Kiyosaki, να την χαρακτηρίζουν ως τοποθέτηση παρόλα αυτά. Ο Powell υποστήριξε την εποπτεία των stablecoins τον Ιούλιο και αποκάλυψε τα σχέδια της Fed για ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Powell πρόσφατα ανακοίνωσε την αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 22 χρόνων, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον ισολογισμό των 9 τρισ. δολαρίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ο Kiyosaki, δηλώνοντας ότι το bitcoin θα κερδίσει, εκφράζει την εκτίμησή του ότι στο μέλλον το bitcoin θα ξεπεράσει τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες και θα ακμάζει. Και μέχρι τώρα το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι αντέχει στις αντιξοότητες και ξεπερνά τα εμπόδια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.