Παρά την ανησυχητική πτώση των τιμών δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικαλεστούμε μια πτωτική αγορά (bear market) υποστηρίζει δημοφιλής αναλυτής του χώρου των κρυπτονομισμάτων.


Ο Nicholas Merten στην εκπομπή του DataDash με 516.000 συνδρομητές στο YouTube υποστηρίζει ότι η αναλογία Ethereum προς Bitcoin (ETH/BTC) δείχνει ότι στην κρυπτο-αγορά εξακολουθεί να αυξάνεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου.

«Εξετάζοντας την αναλογία ETH/BTC, βλέπουμε την απόλυτη αντιστροφή τις τελευταίες ώρες, με την αναλογία να αυξάνεται και σχεδόν να επιστρέφει στα υψηλά, το υψηλότερο επίπεδο που έχουμε δει από τον Ιανουάριο. Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση στον όγκο [συναλλαγών] που είδαμε χθες στο Binance, είναι κάτι συναρπαστικό και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

«Γι' αυτό ακριβώς δεν στέκομαι στην πτωτική τάση και το FUD [φόβος, αβεβαιότητα, αμφιβολία]. Αντίθετα υποστηρίζω ότι ίσως θα έπρεπε να γίνουμε λίγο πιο αισιόδοξοι. Πρέπει να είμαστε άπληστοι όταν οι άλλοι φοβούνται. Νομίζω ότι δεν είναι η ώρα για να επικαλούμαστε την πτωτική αγορά (bear market). Και σίγουρα η αναλογία ETH/BTC δεν δείχνει κάτι τέτοιο».

 

 

Ο αναλυτής χαρακτηριζει το τρέχον επίπεδο των 30.000 δολαρίων του BTC ως ισχυρή στήριξη για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω πτώση και ότι δεν είναι η ώρα για αμυντική στάση.

«Το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι να κάνω είναι να πουλήσω τις θέσεις μου στα 30.000 δολάρια. Σίγουρα, βρισκόμαστε στο χειρότερο σενάριο όπως είχαμε συζητήσει στο κανάλι με την τιμή να πέφτει στα 30.000 δολάρια. Η τιμή θα μπορούσε ενδεχομένως να πέσει και χαμηλότερα αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν το βλέπω να συμβαίνει. Οπότε θα επιμείνω στις θέσεις μου. Και ο λόγος για αυτό είναι δύο παρόμοιες περιπτώσεις τον προηγούμενο χρόνο.

Θυμάμαι πόσες φορές δοκιμάσαμε αυτό το επίπεδο των 30.000 δολαρίων τον Μάιο του 2021, όταν το μακροοικονομικό κλίμα ήταν πολύ πιο αισιόδοξο. Θυμάμαι πόσες φορές κάποιοι σκέφτηκαν: "Θεέ μου, θα πρέπει να πουλήσουμε, θα καταρρεύσει κάτω από αυτό το επίπεδο". Αλλά κάθε φορά, έρχονταν αγοραστές. Αγόραζαν σε αυτό το επίπεδο. Ακριβώς όπως έκαναν και τον Ιανουάριο του 2021. Και ακριβώς όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με αυτές τις τιμές σήμερα στις 10 Μαΐου».

Ο Merten υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό για τους επενδυτές να μην εγκαταλείψουν αυτό το επίπεδο τιμών, καθώς το bitcoin και η υπόλοιπη κρυπτο-αγορά έχουν ήδη καλύψει το 50% της διόρθωσης από τα προηγούμενα υψηλά τους.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.