Η Cathie Wood, ιδρύτρια της ARK Invest, υποστηρίζει ότι η αυξανόμενη συσχέτιση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων αποτελεί ένδειξη ότι το τέλος της bear market είναι κοντά.


Στο νέο επεισόδιο των ενημερωτικών βίντεο της ARK Invest, η Wood αναφέρει ότι πιθανότατα πλησιάζουμε στον πυθμένα για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου όπως το bitcoin.

Η πρόβλεψή της αυτή γίνεται την ώρα που η τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος σημειώνει πτώση παράλληλα με τις μετοχές, κάτι το οποίο η Wood χαρακτηρίζει ως προσωρινό φαινόμενο.

«Τα κρυπτονομίσματα, είναι μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που δεν θα έπρεπε να μοιάζουν με τον Nasdaq, αλλά μοιάζουν. Υπάρχει μεγάλη συσχέτιση αυτή τη στιγμή. Μπορούμε να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε μια bear market και κοντά στο τέλος της όταν όλα αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους, να συμπεριφέρονται παρόμοια, και βλέπουμε την πτώση της μιας αγοράς μετά την άλλη».

Παρά την τρέχουσα πτώση, η Wood λέει ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη της στην κρυπτογράφηση, επειδή, όπως και οι υπόλοιπες επενδυτικές επιλογές της ARK, εκτιμά ότι θα αναπτυχθεί εκθετικά καθώς διαταράσσει τις αγορές και τις κοινωνίες.

 

 

«Δεδομένης της ανησυχίας στις αγορές μετοχών και ομολόγων και πλέον όλο και περισσότερο στις αγορές εμπορευμάτων και κρυπτονομισμάτων, ρίξτε μια ματιά στην έρευνά μας, διαβάστε τις αναρτήσεις μας στο Twitter για λίγη ελπίδα και αισιοδοξία γιατί δεν μπορώ να σας πω πόσο ενθουσιασμένοι και σίγουροι είμαστε για το ότι οι πλατφόρμες μας πρόκειται να μεταμορφώσουν τον κόσμο και πλέον εισέρχονται σε τροχιές εκθετικής ανάπτυξης. Δεν πρόκειται για πέντε χρόνια από τώρα. Τώρα ζούμε την πραγματικότητα που ήταν μόνο ένα όνειρο στη φούσκα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών».

Σύμφωνα με την Wood, το blockchain περιλαμβάνεται στους κλάδους που προσφέρουν ευκαιρίες για εκθετική ανάπτυξη και σύμφωνα με την ίδια θα εκτοξευθούν κατά 21 φορές τα επόμενα επτά έως οκτώ χρόνια.

«Είμαι στον χώρο για 45 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ τις ευκαιρίες που βλέπω τώρα. Σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, είναι η πραγματικά ανατρεπτική καινοτομία, η οποία αυτή τη στιγμή αποτιμάται στις παγκόσμιες αγορές μετοχών σε περίπου 10 τρισ. δολάρια, περίπου στο 10% της παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης της αγοράς μετοχών.

Πιστεύουμε ότι τα 10 τρισ. δολάρια θα κλιμακωθούν σε 210 τρισ. δολάρια μέχρι το 2030… χάρη στη γονιδιωματική αλληλουχία, τη ρομποτική, την προσαρμοστική ρομποτική, την αποθήκευση ενέργειας, την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία blockchain».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.