Μετά από μια περίοδο μείωσης οι εισροές bitcoin στα ανταλλακτήρια αυξήθηκαν και πάλι σημειώνοντας νέο υψηλό τριών μηνών. Η μαζική αυτή εισροή χαρακτηρίζεται ως αρνητική ένδειξη καθώς πιθανότατα οι επενδυτές εισάγουν τα κρυπτονομίσματά τους για να τα πουλήσουν.


Οι εισροές κυριαρχούν

Οι επενδυτές bitcoin φαίνεται να εγκαταλείπουν το bitcoin από τότε που το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ξεκίνησε την κάθοδo από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων. Παρότι στις εκροές αυτές αντιπαραβάλλονταν ανταγωνιστικές εισροές, ο ρυθμός εισροών στα ανταλλακτήρια ήταν και παρέμεινε αιτία συναγερμού.

Στο διάγραμμα που ανάρτησε η Glasnode Alerts, απεικονίζεται η πορεία των εισροών σε σχέση με την τιμή. Όπως φαίνεται όλο και περισσότερα bitcoin εισέρχονται στα ανταλλακτήρια προς πώληση, ακολουθώντας το μοτίβο της αύξησης των εισροών όταν πέφτει η τιμή.

Ο κινητός μέσος όρος 7 ημερών για τον όγκο εισροών στα ανταλλακτήρια έφτασε στα 1.755.021 BTC που είναι υψηλό τριών μηνών, ενώ το προηγούμενο υψηλό όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της Glasnode Alerts είχε σημειωθεί στις 8 Μαΐου και ανέρχονταν στα 1.729.605 BTC. Ο δείκτης εκτινάχθηκε όταν το bitcoin έχασε το κρίσιμο επίπεδο στήριξης των 36.000 δολαρίων.

 

 

Οι «φάλαινες» εγκαταλείπουν το bitcoin

Συνήθως, η αύξηση των εισροών στα ανταλλακτήρια αποτελεί ένδειξη εξόδου των «φαλαινών» από το κρυπτονόμισμα. Δεδομένου του κλίματος που επικρατεί στην αγορά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Σύμφωνα με τα γραφήματα, εάν αυτό εξελιχθεί σε άλλη μια bear market (bear - αρκούδα, πτωτική αγορά), τότε οι επενδυτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με χαμηλές τιμές για ακόμη ένα χρόνο.

Οι «φάλαινες» που έχουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά είναι φυσικό να προσπαθούν να αποφύγουν περισσότερες απώλειες εγκαταλείποντας τις θέσεις τους. Αυτό υποστηρίζεται και το γεγονός ότι τα καθαρά μη πραγματοποιηθέντα κέρδη σημείωσαν νέο χαμηλό 18 μηνών στα 0,462. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές αποκομίζουν κέρδη. Σε συνδυασμό με το νέο χαμηλό 18 μηνών που καταγράφει ο αριθμός των διευθύνσεων bitcoin που σημειώνουν κέρδη, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περισσότεροι κάτοχοι εξαργυρώνουν τα κέρδη τους.

Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι οι μικροεπενδυτές φαίνεται να διπλασιάζουν τις τοποθετήσεις τους. Ο αριθμός των διευθύνσεων που κατέχουν 0,01 BTC έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 8 Μαΐου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση της Glasnode Alerts 9.977.201 διευθύνσεις bitcoin κατέχουν περισσότερα από 0,01 BTC στα υπόλοιπά τους.

Όσον αφορά τις καθημερινές συναλλαγές τα στοιχεία δείχνουν ότι συνεχίζουν να κινούνται κοντά στον ημερήσιο μέσο όρο των 233.892 συναλλαγών που καταγράφηκαν στις 8 Μαΐου. Αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε περίπου 30 δισ. δολάρια που είναι ο μέσος όρος από την αρχή του έτους.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.