Την περιοχή των 28.000 δολαρίων προσδιορίζει ως πιθανό πυθμένα για το bitcoin (BTC) ο Timothy Peterson της Cane Island Alternative Advisors, βασιζόμενος, όπως εξήγησε, στη συσχέτιση του bitcoin με τις παραδοσιακές αγορές και συγκεκριμένα με τον δείκτη S&P500.

 

Όπως ανέφερε ο Peterson σύμφωνα με το μοντέλο ανάλυσης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με βάση τον Νόμο του Metcalfe τα 28.000 δολάρια είναι το επίπεδο που προσδιορίζεται ως η χαμηλότερη τιμή του bitcoin.

(Ο Νόμος του Metcalfe προέρχεται από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων των υπολογιστών και σύμφωνα με αυτόν, η αξία ενός δικτύου είναι ανάλογη με το τετράγωνο του αριθμού των κόμβων, δηλαδή του αριθμού των χρηστών του δικτύου. Ο Timothy Peterson εφάρμοσε τον Νόμο του Metcalfe στο χώρο των κρυπτονομισμάτων ως μοντέλο πρόβλεψης της τιμής του bitcoin)

Σε ανάρτησή του στο twitter o Peterson έγραψε:

Η συσχέτιση του bitcoin με τον SP500 από το 2015 είναι 0,95.

Μια πτώση (3200 / 4100 – 1 = ) -22% στις μετοχές συνεπάγεται πτώση 0,95*(-0,22-0,03)+0,03=-21% πτώση στο $BTC. 36.000 $ * (1-,21) = 28.000 $.

Νομίζω ότι αυτός θα ήταν ο πυθμένας. Ακριβώς κάτω από τη χαμηλότερη τιμή προς πώληση.

 

 

Η διάμεση πτώση του S&P 500 κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης είναι -35%

Οι υπολογισμοί του Peterson βασίζονται επίσης στην παρατήρηση ότι «η διάμεση πτώση για τον S&P 500 κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης (από το 1971) είναι -35%.

Κατά συνέπεια, δεδομένου ότι ο S&P500 έφτασε στο πρόσφατο υψηλό των 4.900 δολαρίων, μια πτώση στα 3.200 δολάρια θα πρέπει να θεωρείται «αναμενόμενη» σύμφωνα με τον Peterson, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τρέχουσα διαπραγμάτευση του δείκτη στα 4.100 δολάρια υποδηλώνει ότι οι παραδοσιακές αγορές έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν μέχρι τον πυθμένα.

Ο Arthur Hayes της Bitmex προβλέπει επίσης πτώση του bitcoin στα 30.000 δολάρια

Η ανάλυση του Peterson συμφωνεί με την πρόβλεψη που είχε κάνει ο ιδρυτής και πρώην CEO της Bitmex, Arthur Hayes, όταν προειδοποίησε ότι το bitcoin θα μπορούσε να δοκιμάσει το επίπεδο των 30.000 $ μέχρι το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Ο ίδιος είχε επικαλεστεί για την πρόβλεψη το ένστικτό του για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «το bitcoin και το ether θα υποχωρήσουν σε χαμηλά πριν αναλάβει δράση η Fed και σημειώσει στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της στα επιτόκια».

Συμφωνα με τον Hayes τα κρυπτονομίσματα θα σημειώσουν πτώση πριν η Fed μετατοπιστεί από την τρέχουσα ποσοτική σύσφιξη (που χαρακτηρίζεται από αυξήσεις επιτοκίων) στην ποσοτική χαλάρωση.

Πωλήσεις bitcoin από τους βραχυπρόθεσμους κατόχους

Όσον αφορά την τρέχουσα πορεία του bitcoin κάτω από τη στήριξη των 38.000 δολαρίων, η WuBlockchain επικαλούμενη τα on-chain στοιχεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι BTC προχώρησαν σε πωλήσεις, επιτείνοντας την πτώση της αγοράς κρυπτογράφησης. Η ανάλυση ανέφερε τα εξής:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CryptoQuant, στην πτώση των δύο τελευταίων ημερών πρωταγωνιστούν οι βραχυπρόθεσμους κατόχους. Στις 5 και 6 [του Απριλίου], συνολικά 11,76 χιλιάδες «νέα» BTC που διακρατήθηκαν για λιγότερο από 3 μήνες οδηγήθηκαν στα ανταλλακτήρια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.