Η Riot Blockchain, η κορυφαία εταιρεία εξόρυξης bitcoin, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Η επέκταση αυτή θα επιτρέψει στην εισηγμένη να αυξήσει τις δυνατότητες εξόρυξης και αποθήκευσης στο Ναβάρο, του Τέξας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας αναμένεται να αυξηθεί η δυναμικότητά της στο 1,7 Gigawatt (GW), επίπεδο το οποίο θα καταστήσει την Riot μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης bitcoin στον κόσμο.

Στο πρώτο στάδιο του σχεδίου, η Riot θα κατασκευάσει εγκαταστάσεις χωρητικότητας 400 μεγαβάτ σε μια περιοχή 265 στρεμμάτων με λειτουργία «εξόρυξης και φιλοξενίας με εμβάπτιση» και θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι τα μέσα του 2023.

Στο σχέδιο προβλέπεται η αγορά της γης και η ανάπτυξη υποσταθμού για τη μεταφορά και την κατασκευή βοηθητικών κτιρίων. Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή κτιρίων με συγκεκριμένες προδιαγραφές για την εξόρυξη bitcoin με εμβάπτιση ψύξης. Σύμφωνα με την Riot το συνολικό κόστος της πρώτης φάσης του σχεδίου επέκτασης ανέρχεται σε 333 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η επένδυση θα ολοκληρωθεί το 2023 και το πρώτο μέρος αυτής που θα αυξήσει τη δυναμικότητά της στο 1 GW, στο πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους. Ο Jason Les, Διευθύνων Σύμβουλος της Riot, δήλωσε:

«Η επέκταση αυτή αποδεικνύει την ικανότητα της Εταιρείας να δημιουργεί και να παρέχει μεγάλης κλίμακας και υψηλής ποιότητας υποδομές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για την εξόρυξη bitcoin και τους μελλοντικούς πελάτες της. Επιπλέον η επέκταση της Riot στο Τέξας αποτελεί παράδειγμα της εταιρικής μας προσέγγισης της προς όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών εταίρων μας, του ERCOT (ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου της πολιτείας) και των Αρχών, αλλά και της κοινής δέσμευσης στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

 

 

Το bitcoin εντάσσεται στις πιο βιώσιμες βιομηχανίες παγκοσμίως

Για την επένδυση αυτή η Riot συνεργάζεται με τον πάροχο ενεργειακών υπηρεσιών Priority Power, ενώ αναμένεται δημιουργηθούν περισσότερες από 270 άμεσες θέσεις εργασίας. Ο Chad Harris, Διευθύνων Σύμβουλος της Whinstone, θυγατρικής εταιρείας της Riot, αναφερόμενος στην επένδυση και τον θετικό αντίκτυπο της εξόρυξης bitcoin στην τοπική κοινότητα δήλωσε:

«Αυτή η επένδυση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των θετικών περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που έχει η εξόρυξη bitcoin σε υποανάπτυκτες περιοχές της Αμερικής».

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Bitcoin Mining Council (https://bitcoinminingcouncil.com/bitcoin-mining-council-survey-confirms-year-on-year-improvements-in-sustainable-power-mix-and-technological-efficiency/) η βιομηχανία εξόρυξης BTC εντάσσεται στις πιο βιώσιμες παγκοσμίως με την κατανάλωση ενέργειας του κλάδου να ανέρχεται στα 247 Terawatt ανά ώρα (TWh) και το ποσοστό χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από βιώσιμες πηγές να ανέρχεται στο 64% .

Σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου η τιμή του BTC βρίσκεται στα 39.977 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 1,89% τις τελευταίες 24 ώρες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.