Τα στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης από την Glassnode αποκαλύπτουν ότι πρόσφατα σημειώθηκε μια διασταύρωση στο μοντέλο τιμής NVT του bitcoin, κάτι που ιστορικά έχει λειτουργήσει ως σημάδι ανόδου για την τιμή του κρυπτονομίσματος.


Ο δείκτης τιμής NVT 28 ημερών ξεπέρασε εκείνον των 90 ημερών

Σύμφωνα με το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Glassnode, στο μοντέλο τιμής NVT του BTC διαμορφώθηκε ένας ανοδικός σχηματισμός.

Το NVT σημαίνει «Αξία δικτύου στη συναλλαγή» (Network Value to Transaction). Η τιμή NVT είναι ένας δείκτης που αναφέρεται στην αναλογία μεταξύ της κεφαλαιοποίησης του bitcoin και του όγκου συναλλαγών στο δίκτυο. Οι υψηλές τιμές του δείκτη υποδηλώνουν ότι το κρυπτονόμισμα είναι υπερτιμημένο τη δεδομένη στιγμή, ενώ αντίθετα οι χαμηλές τιμές υποδηλώνουν την υποτίμηση του νομίσματος.

Το «μοντέλο τιμής NVT» υπολογίζει τη διάμεσο δύο ετών αυτής της μέτρησης και την πολλαπλασιάζει με τον τρέχοντα όγκο συναλλαγών.

«Το μοντέλο που προκύπτει αναπαριστά μια σιωπηρή αποτίμηση με βάση τα τρέχοντα επίπεδα χρήσης του bitcoin», αναφέρεται στο δελτίο.

Η πορεία των δεικτών NVT 28 ημερών και 90 ημερών καταγράφεται στο παρακάτω διάγραμμα

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα και οι δύο δείκτες NVT φαίνεται να αποτιμούν το bitcoin μεταξύ των 32.500 δολαρίων (90 ημέρες) και 36.100 δολαρίων (28 ημέρες). Επίσης οι δύο δείκτες φαίνεται να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χαμηλά τους επίπεδα κάτι που ενδεχομένως να υποδηλώνει αντιστροφή.

Πρόσφατα, όμως, ο ταχύτερος δείκτης των 28 ημερών διασταυρώθηκε και ξεπέρασε τον πιο αργό δείκτη των 90 ημερών και ιστορικά τέτοιες διασταυρώσεις και σχηματισμοί έχουν αποτελέσει σημάδι ανόδου για την τιμή του νομίσματος.

 

 

Από την άλλη πλευρά, κάθε φορά που ο δείκτης NVT των 90 ημερών βρίσκεται πάνω από αυτόν των 28 ημερών, εκλαμβάνεται ως πτωτικό σινιάλο.

Το δελτίο της Glassnode αναφέρει ότι ενώ η τρέχουσα διασταύρωση και σχηματισμός των δεικτών μπορεί να εκληφθεί ως ανοδικό σινιάλο για την τιμή του bitcoin, χρειάζεται χρόνος ώστε να επιβεβαιωθεί η θετική τάση.

Η τιμή του BTC

Σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου, η τιμή του bitcoin βρίσκεται λίγο κάτω από τα 39.000 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,62%, ενώ τις τελευταίες επτά μέρες έχει υποχωρήσει κατά 6,28%. Σε επίπεδο μήνα το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει απώλειες κατά 17,73%.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η πορεία της τιμής του νομίσματος τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μετά την πτώση που σημείωσε τη Δευτέρα 25 Απριλίου κάτω από τα 39.000 δολάρια, το bitcoin ανέκαμψε χθες πάνω από τα 40.000 δολάρια, ενώ σήμερα βρίσκεται και πάλι κάτω από τα 39.000 δολάρια καταγράφοντας ωστόσο ανοδικές τάσεις.

Μένει να αποδειχθεί εάν αυτές οι τάσεις θα διατηρηθούν και θα ισχυροποιηθούν επιβεβαιώνοντας το μοντέλο τιμής NVT και δημιουργώντας μια καθαρή ανοδική κίνηση.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.