Η είδηση για την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk ώθησε το bitcoin στην ανάκτηση των 40.000 δολαρίων και το Dogecoin (DOGE) σε άνοδο 29%.

 

Υπό πίεση βρίσκονταν η αγορά κρυπτονομισμάτων τις πρώτες ώρες των συναλλαγών στις 25 Απριλίου, αλλά η είδηση της συμφωνίας του Elon Musk για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων πυροδότησε την ανοδική αντίδραση.

Στοιχεία από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView δείχνουν ότι έχοντας υποχωρήσει έως και τα 38.210 δολάρια τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα, η τιμή του bitcoin (BTC) σημείωσε ράλι κατά 5,72% σημειώνοντας υψηλό ημέρας στα 40.366 δολάρια όταν έγινε γνωστή η είδηση για την πώληση του Twitter.Ας δούμε όμως τι δείχνουν τα on-chain στοιχεία και οι αναλυτές για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του bitcoin.

Τα μειωμένα αποθέματα στα ανταλλακτήρια δείχνουν ισχυρή συσσώρευση

Ο trader με το ψευδώνυμο «Phoenix» στο Twitter αναφερόμενος στο πτωτικό κλίμα που κυριάρχησε στην αγορά κρυπτογράφησης ανάρτησε το ακόλουθο διάγραμμα γράφημα που δείχνει τη μείωση του bitcoin που διακρατείται στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, και υποδεικνύει προς την κατεύθυνση ισχυρής συσσώρευσης.

Ο Phoenix αναφέρει

Τι σας κάνει λοιπόν να πιστεύετε ότι θα βρισκόμασταν σε φάση διανομής για το BTC αυτή τη στιγμή; Αυτές οι δείκτες μου λένε ότι βρισκόμαστε ξανά σε φάση το Συσσώρευσης για μήνες. Χρειάζεστε ένα πράγμα που ίσως δεν έχετε: ΥΠΟΜΟΝΗ.»

 

 

Το bitcoin εξακολουθεί να είναι ανοδικό σύμφωνα με τα κατώτατα όρια του μακροοικονομικού κύκλου

Η εταιρεία ανάλυσης On-chain δεδομένων Whalemap υποστηρίζει ότι, ενώ η τρέχουσα διόρθωση δεν έχει τελειώσει, στον ορίζοντα διαγράφεται ένα σημαντικό χαμηλό (generational bottom - χαμηλό «γενιάς») και όπως δείχνει το διάγραμμα, οι αγορές σε αυτά τα σημεία αποδεικνύονται πολύ κερδοφόρες για τους επενδυτές.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, η τρέχουσα τιμή για το BTC βρίσκεται πάνω από τη γραμμή που υποδηλώνει τα χαμηλά κάθε μακροοικονομικού κύκλου. Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα – είτε η πτώση τάση που κυριάρχησε στην αγορά είναι αδικαιολόγητη στα τρέχοντα επίπεδα είτε η ανοδική προοπτική της αγοράς είναι ακόμα ισχυρή. Εναλλακτικά, θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι η αγορά θα μπορούσε να υποστεί ισχυρό χτύπημα αν η τρέχουσα αδυναμία κορυφωθεί με ένα τελικό ξέσπασμα στην περιοχή κάτω των 20.000 δολαρίων.

Θα υπάρξει ανοδική συνέχεια πάνω από τα 39.610 δολάρια;

Ο αναλυτής αγοράς Michaël van de Poppe αναφερόμενος στη συνέχεια του bitcoin δημοσίευσε το ακόλουθο διάγραμμα υπογραμμίζοντας τα 39.610 δολάρια ως το κρίσιμο επίπεδο που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι αγοραστες (bulls - ταύροι) για να συνεχιστεί η άνοδος.

Ο van de Poppe ανέφερε

«Μεγάλη ανοδική απόκλιση στο bitcoin και επίπεδο αναπήδησης από υψηλότερα χρονοδιαγράμματα. Φαίνεται έτοιμο για ανοδική συνέχεια».

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 1,859 τρισ. δολάρια εκ των οποίων το bitcoin αντιπροσωπεύει το 41,2%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.