Οι ιρανικές αρχές αυστηροποιούν τις ποινές για την παράνομη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Tehran Times, πλέον απαγορεύεται η χρήση της επιδοτούμενης ενέργειας για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και η ιρανική κυβέρνηση αναμένεται να νομοθετήσει την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών για την παράνομη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με τη χρήση επιδοτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκπρόσωπος της Tanavir, της εταιρεία διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του Ιράν, δήλωσε πως με τον νέο νόμο οι παραβάτες θα πληρώνουν μεγαλύτερα πρόστιμα, ενώ προκειμένου να έχει αποτρεπτική ισχύ ο νόμος πιθανότατα θα προβλέπει ποινή φυλάκισης 3 έως 5 χρόνων για εκείνους επαναλαμβάνουν την παράβαση.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας:

«Οποιαδήποτε χρήση επιδοτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας, που προορίζεται για τα νοικοκυριά και τους βιομηχανικούς, αγροτικούς και εμπορικούς συνδρομητές, για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαγορεύεται».

 

 

Το Ιράν έχει εξελιχθεί σε κόμβο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς η χώρα προσέλκυσε πολλούς miners (εξορύκτες) εξαιτίας της φθηνότερης ηλεκτρικής ενέργειας. Η χώρα έχει χαρακτηρίσει βιομηχανική δραστηριότητα την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων αλλά παρά τη φθηνότερη ενέργεια επιβάλει διαφορετικό τιμολόγιο στους εξορύκτες από ό,τι στους άλλους εμπορικούς συνδρομητές.

Οι διακοπές που σημειώνονται στο εθνικό δίκτυο της χώρας και αποδίδονται στην εξορυκτική δραστηριότητα οδήγησαν στην αναθεώρηση των νέων κανόνων. Σημειώνεται ότι στο Ιράν κατέφυγαν πολλοί εξορύκτες μετά την απαγόρευση εξόρυξης που επέβαλε η Κίνα.

Πριν από μερικά χρόνια, η ιρανική κυβέρνηση είχε λειτουργήσει εξαιρετικά φιλικά προς την εξόρυξη Bitcoin, εκδίδοντας περισσότερες από 1.000 άδειες σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Ωστόσο η έλλειψη ενέργειας που αντιμετωπίζει η χώρα έχει επιφέρει αλλαγές στην πολιτική της. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι δεν έχει απαγορευτεί η δραστηριότητα εξόρυξης στην χώρα, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα κίνητρα αποκάλυψης της παράνομης, μη αδειοδοτούμενης, εξόρυξης.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.