Τα on-chain στοιχεία υποδηλώνουν ότι η αγορά έχει «ήδη συνθηκολογήσει» και οι traders εντοπίζουν ένα ανοδικό μοτίβο στην τεχνική ανάλυση με τον στόχο διάσπασής του κοντά στο επίπεδο των 41.300 δολαρίων.

 

Επίμονη ήταν η προσπάθεια των traders στις 20 Απριλίου για να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο ανοδικό momentum στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς οι τιμές υποχώρησαν το απόγευμα, ενώ το ApeCoin (APE) ήταν ένα από τα λίγα tokens που αψήφησαν την τρέχουσα πτωτική πορεία της αγοράς.

Τα στοιχεία από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView δείχνουν ότι η πρωινή προσπάθεια των αγοραστών («ταύρων») του bitcoin (BTC) να ξεπεράσουν τα 42.000 δολάρια αντιμετωπίστηκε σθεναρά από τους πωλητές («αρκούδες»), με αποτέλεσμα την υποχώρηση της τιμής στο ημερήσιο χαμηλό των 40.825 δολάρια πριν την επανάκαμψή της πάνω από τα 41.000 δολάρια.

Τι λένε όμως οι αναλυτές αγοράς για την αδυναμία του bitcoin και ποια είναι τα επίπεδα που οι traders εκτιμούν ως σημεία εισόδου στην αγορά με άνοιγμα νέων θέσεων;

Οι «φάλαινες» συσσωρεύονται κοντά στα 40.000 δολάρια

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης on-chain δεδομένων, Whalemap, υπάρχει σημαντικός όγκος κοντά στο επίπεδο των 40.000 δολαρίων.

Η Whalemap αναφέρει,

«Ένα μεγάλο και σημαντικό ποσοστό κατοχής των «φαλαινών» βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεταξύ των 38.000 και 42.000 δολαρίων. Ζωτική περιοχή για το bitcoin. Πάνω από αυτήν, η τάση είναι ανοδική. Κάτω από αυτήν, η τάση είναι πτωτικό».

Οι αναλυτές λένε ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς έχει ήδη «συνθηκολογήσει»

Συμφωνώντας με την τοποθέτηση της Whalemap, οι αναλυτές της Glassnode αναφέρουν ότι «ένας μεγάλος όγκος διαθέσιμων νομισμάτων συσσωρεύτηκε εκ νέου στο επίπεδο μεταξύ 38.000 και 45.000 δολαρίων, που είναι το κύριο εύρος τιμών της τρέχουσας συσσώρευσης της αγοράς».

Εφαρμόζοντας τη διάκριση μακροπρόθεσμων (LTH) και βραχυπρόθεσμων κατόχων (STH), (η οποία προσδιορίζεται με το όριο των 155 ημερών κατοχής), μόνο λίγοι από τους βραχυπρόθεσμους κατόχους που αγόρασαν σε τιμές 50.000 και 60.000 δολαρίων παραμένουν κάτοχοι και αυτό «υποδηλώνει ότι οι περισσότεροι "κορυφαίοι αγοραστές" πιθανότατα έχουν ήδη πουλήσει (συνθηκολογήσει)».

 

 

Σύμφωνα με την Glassnode, ένα μεγάλο ποσοστό της τρέχουσας ζήτησης από τους STHs «εντοπίζεται στα επίπεδα μεταξύ 38.000 και 50.000 δολαρίων, επιβεβαιώνοντας το ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να βλέπουν αξία σε αυτό το εύρος τιμών».

Το γεγονός ότι το 15,2% του bitcoin των LTHs επί του παρόντος διακρατατείται με απώλειες υποδηλώνει ότι πολλοί LTHs αιφνιδιάστηκαν από την τελευταία διόρθωση της αγοράς και σύμφωνα με την Glassnode, κάτι τέτοιο παρατηρείται συνήθως «στα τελευταία στάδια των bear markets, οι περισσότερες από τις οποίες προηγήθηκαν της τελικής συνθηκολόγησης/ πώλησης».

Η Glassnode υποθέτει ότι σε ένα ποσοστό η τρέχουσα αδυναμία στην αγορά θα μπορούσε να αποδοθεί στον φόβο περαιτέρω πωλήσεων, κάτι που ωθεί τους traders να περιμένουν στο περιθώριο μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η Glassnode αναφέρει,

«Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια, φαίνεται ότι ένα τεράστιο τμήμα της αγοράς έχει ήδη συνθηκολογήσει, με έναν στατιστικά σημαντικό τρόπο, και μια ισχυρή ζήτηση μεταξύ των 35.000 και 42.000 δολαρίων έχει απορροφήσει αθόρυβα αυτή την πλευρά των πωλήσεων στο σύνολό της».

Το Bitcoin πρέπει να κρατήσει το επίπεδο των 41.300 δολαρίων

Ο αναλυτής με το ψευδώνυμο στο Twitter «Abnessa» ανέφερε ότι η τιμή του bitcoin πρέπει να ξεπεράσει τα 41.300 δολάρια για να ολοκληρώσει το αντίστροφο σχήμα «κεφαλής και ώμων» στο διάγραμμα 4 ωρών.

Σύμφωνα με τον Abnessa, το bitcoin αυτή τη στιγμή «προσπαθεί να ανακτήσει αυτό το επίπεδο μετά την αποτυχημένη προσπάθεια αντιστροφής της στήριξης/αντίστασης (S/R).

Για να υπάρξει ένα ανοδικό σενάριο, το bitcoin θα πρέπει να «αντιστρέψει επιτυχώς τα επίπεδα S/R της τρέχουσας πτωτικής τάσης» και να «ανακτήσει τη στήριξη μέχρι την πράσινη γραμμή του "λαιμού"», ολοκληρώνοντας έτσι το αντίστροφο σχήμα "κεφαλής και ώμων".

Στο πτωτικό σενάριο, ενδεχόμενη αποτυχία της εκ νέου δοκιμής των 41.300 δολαρίων θα είχε ως αποτέλεσμα τη «διάσπαση κάτω από τη "σημαία της αρκούδας" και θα σήμαινε επίσης ότι η αντιστροφή των επιπέδων S/R θα καθιστούσε την αυξανόμενη αντίσταση ως στήριξη». Σε μια τέτοια περίπτωση ο Abnessa ορίζει «τα 35.000 δολάρια ως τον ελάχιστο στόχο απόρριψης (εξόδου)».

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 1,909 τρισ. δολάρια, εκ των οποίων το bitcoin αντιπροσωπεύει το 41,1%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.