Παρότι τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν επίμονα την άποψη ότι είναι δύσκολο να γίνουν πληρωμές με κρυπτονομίσματα, πολλές επώνυμες και μεγάλες εταιρείες τα αποδέχονται ήδη.


Την περασμένη εβδομάδα στο CBS παρουσιάστηκε ρεπορτάζ υπό τον εύγλωττο τίτλο «Δεν είναι εύκολο να κάνεις αγορές με κρυπτονομίσματα». Πριν από μερικά χρόνια ο ισχυρισμός αυτός ήταν εν μέρει σωστός αλλά πλέον το 2022, πολλές μεγάλες αμερικανικές αλυσίδες καταστημάτων δέχονται πληρωμές σε bitcoin.

Υπάρχει ήδη η υποδομή πληρωμών σε κρυπτονομίσματα

Στο ρεπορτάζα του CBS Sunday Morning News δίνεται η εντύπωση ότι η χρήση του bitcoin για τις καθημερινές αγορές και συναλλαγές είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία:

«Προς το παρόν, θα δυσκολευτείτε πολύ να το ξοδέψετε! Εάν πάτε σε ένα pet shop, ένα ψιλικατζίδικο ή μια καντίνα χοτ-ντογκ θα δυσκολευτείτε πολύ να αγοράσετε κάτι με ένα κρυπτονόμισμα. Ένα από τα λίγα καταστήματα που δέχονται απευθείας bitcoin είναι το P.J. Bernstein Deli στη Νέα Υόρκη».

Βέβαια, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αγοράζουν κατοικίδιο κάθε μέρα ή ακόμα και κάθε χρόνο. Επίσης για τους λάτρεις των χοτ ντογκ είναι μάλλον ζήτημα των πωλητών που δεν χρησιμοποιούν ακόμη το CashApp (την εφαρμογή για πληρωμές σε bitcoin τόσο εύκολα όσο και η χρήση του Apple Pay ή μιας της πιστωτικής κάρτας).

Ωστόσο, ορισμένες μεγάλες εταιρείες λιανικής τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και διαδικτυακά δέχονται ήδη πληρωμές σε bitcoin, ενώ για κάποιες από αυτές τις έχουν καθιερώσει εδώ και χρόνια ακόμη και πριν από την πανδημία.

Αυτές οι εννέα εταιρείες ή θυγατρικές του δείκτη S&P500 -καθώς και όλες οι εταιρείες του δείκτη NASDAQ Composite και οι blue chips του δείκτη Dow Jones- δέχονται πληρωμές σε bitcoin από τους πελάτες τους και σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες fintech, παρέχουν πολύ απλή ή και εντελώς απρόσκοπτη ενσωμάτωση στα σημεία πώλησης.

 

 

Οι 9 εταιρείες που δέχονται bitcoin το 2022

Starbucks – Οι λάτρεις των Starbucks από τον Μάρτιο του 2020 μπορούν να αγοράσουν τον καφέ τους με bitcoin φορτώνοντας το κρυπτονόμισμα στην εφαρμογή Starbucks. Η αλυσίδα του καφέ δέχεται το BTC χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα που λειτουργεί από την Bakkt (σε συνεργασία με τη Starbucks και τη Microsoft), μια εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που δημιουργήθηκε από την Intercontinental Exchange (ICE) την εταιρεία που διαχειρίζεται χρηματιστήρια μεταξύ των οποίων και αυτό της Νέας Υόρκης.

Microsoft – Ο γίγαντας του λογισμικού δέχεται το bitcoin για πληρωμές στο Xbox live, σε άλλα παιχνίδια της Microsoft, για εφαρμογές των Windows και άλλα ψηφιακά extras από το 2014.

Whole Foods (θυγατρική της Amazon) – Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Whole Foods άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα το 2019. Την ίδια περίοδο και η Crate and Barrel και Nordstrom (αλυσίδα καταστημάτων ειδών οικιακής χρήσης και επίπλων) άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα χάρη στην start up πληρωμών Flexa και τη συνεργασία της με το ανταλλακτήριο Gemini.

AT&T – Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους στην κινητή τηλεφωνία, την καλωδιακή τηλεόραση και το Internet υψηλής ταχύτητας, άρχισε να δέχεται πληρωμές σε BTC το 2019 σε συνεργασία με την BitPay.

Overstock – Το 2014, η Overstock.com έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρία του λιανεμπορίου που ανακοίνωσε, σοκάροντας πολλούς, ότι θα αποδέχεται τα φανταστικά χρήματα που είχαν αξία μόνο στο μυαλό των «φρικιών» της τεχνολογίας για τα πολύ αληθινά προϊόντα της.

Home Depot – Από το 2019, η Home Depot άρχισε να δέχεται πληρωμές σε bitcoin, με την υποστήριξη της Flexa. Με την υιοθέτηση από την Home Depot κάποιος μπορεί να αγοράσει με κρυπτονομίσματα όλα τα υλικά και εργαλεία που χρειάζονται για την κατασκευή ενός σπιτιού.

PayPal – Τον Απρίλιο του 2021, η καινοτόμος εταιρεία fintech, PayPal, άρχισε να προσφέρει την υπηρεσία αποδοχής πληρωμών σε bitcoin στις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Twitch – Οι οπαδοί της υπηρεσίας live streaming Twitch μπορούν να κάνουν δωρεές για τους streamers σε bitcoin, ether (ETH), litecoin (LTC) και bitcoin cash (BCH). Ορισμένοι streamers κερδίζουν από τις δωρεές στο Twitch περισσότερα χρήματα από έναν υψηλά αμειβόμενο δικηγόρο ή γιατρό.

Etsy – Η εταιρεία διαδικτυακών αγορών Etsy παρέχει ενσωματώσεις στους συνεργαζόμενους εμπόρους που τους επιτρέπουν να αποδέχονται πληρωμές σε bitcoin.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.