Σε συνέντευξή του στο συνέδριο TED, ο Musk παρουσίασε το σχέδιό του για αλλαγές στο Twitter εφόσον η προσφορά του για την εξαγορά μέσου κοινωνικής δικτύωσης γίνει αποδεκτή.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, με την προσφορά εξαγοράς του Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισ. δολάρια κατάφερε το πρωί της Πέμπτης να ταρακουνήσει ταυτόχρονα τους κλάδους της τεχνολογίας, των οικονομικών και των κρυπτονομισμάτων.

Αργότερα την ίδια μέρα εμφανίστηκε στη σκηνή του συνεδρίου Ted2022 στο Βανκούβερ του Καναδά και έδωσε «εξηγήσεις».

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είναι μια αρένα ελεύθερου λόγου», είπε ο Musk. «Το Twitter έχει γίνει de facto η «πλατεία της πόλης» και είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν την αντίληψη αλλά να βιώνουν και στην πραγματικότητα ότι μπορούν να μιλούν ελεύθερα εντός των ορίων του νόμου».

Ο Musk είπε ότι τα σχέδιά του για την πλατφόρμα είναι το να καταστήσει τον πηγαίο κώδικα του Twitter open-source (ανοιχτό) ώστε να υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο. «Ο κώδικας θα πρέπει να βρίσκεται στο GitHub ώστε να μπορεί να εξεταστεί», είπε. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τη λειτουργία της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Ο πολιτισμικός κίνδυνος μειώνεται εάν μπορέσουμε να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη στο Twitter ως δημόσια πλατφόρμα».

Την περασμένη εβδομάδα μετά τη δημοσκόπηση στον λογαριασμό του στο Twitter για το εάν οι χρήστες θέλουν να προστεθεί ένα κουμπί επεξεργασίας, ο Musk είπε ότι ο ίδιος δεν θα επεξεργαζόταν τα δικά του μηνύματα, αλλά το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει εάν κάποιος το έκανε.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα λειτουργούσε μια δυνατότητα επεξεργασίας, ο Musk είπε ότι για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα θα είναι δυνατή η επεξεργασία και ότι τα retweets και οι απαντήσεις θα επαναφέρονταν -για να εξαλειφθεί η πιθανότητα ένα επεξεργασμένο tweet να εμφανίζεται ότι έχει προκαλέσει τις ίδιες αντιδράσεις με το αρχικό μήνυμα.

Ο Musk έχει έρθει σε σύγκρουση αρκετές φορές με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για τα tweets του, ενώ έχει αυτοχαρακτηριστεί απολυταρχικός της ελευθερίας του λόγου, παρότι έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχουν περιορισμοί.

«Υπάρχουν κάποια όρια στην ελευθερία του λόγου στις ΗΠΑ και το Twitter θα πρέπει να συμμορφωθεί με αυτούς τους κανόνες», είπε. «Κατά την άποψή μου, το Twitter θα πρέπει να είναι συμβατό με τους νόμους της χώρας· έχουμε την υποχρέωση να γίνεται αυτό. Αλλά το να μην έχουμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο».

Εξηγώντας το πώς είναι κατά την γνώμη του μια πλατφόρμα που υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου, ο Musk είπε: «Ένα καλό σημάδι ελευθερίας του λόγου είναι το να μπορεί κάποιος που δεν σου αρέσει να πει κάτι που επίσης δεν σου αρέσει. Αυτό είναι το σημάδι μιας υγιούς κατάστασης ελευθερίας του λόγου».

Ο Musk δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη SEC, και ιδιαίτερα στο γραφείο του Σαν Φρανσίσκο. «Δεν σέβομαι το γραφείο της SEC στο Σαν Φρανσίσκο γιατί γνώριζαν ότι η χρηματοδότηση [της Tesla] ήταν εξασφαλισμένη, αλλά ούτως ή άλλως συνέχισαν τη δημόσια έρευνα», είπε, αναφερόμενος στο περιβόητο tweet του το 2018 όπου έγραφε ότι εξετάζει την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολάρια ανά μετοχή, με «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

 

 

Ο Musk εξήγησε ότι την περίοδο της έρευνας του 2018, «η χρηματοδότηση ήταν πράγματι εξασφαλισμένη», αλλά και ότι η Tesla βρισκόταν σε επισφαλή οικονομική κατάσταση. «Οι τράπεζες μου είπαν ότι εάν δεν συμφωνούσα σε διακανονισμό με την SEC, θα σταματούσαν την παροχή κεφαλαίων κίνησης και η Tesla θα χρεοκοπούσε αμέσως» είπε και παρομοίασε την κατάσταση με το «να έχεις ένα όπλο στο κεφάλι του παιδιού σου», προσθέτοντας ότι αναγκάστηκε να συμφωνήσει με την SEC, σε διακανονισμό με ποινή 40 εκατ. δολάρια.

Όπως είπε ο Musk ενώ έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει το Twitter και να το βγάλει από το χρηματιστήριο, θέλει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους μετόχους στο Twitter και επανέλαβε ότι θα αγόραζε το Twitter για το καλό των χρηστών, λέγοντας: «Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα οικονομικά».

Εάν το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δεν αποδεχτεί την προσφορά του, ο Musk δήλωσε περιπαικτικά ότι έχει ένα Plan B, αλλά είπε ότι θα το συζητήσει κάποια άλλη στιγμή.

Εάν εξαγοράσει την εταιρεία, ο Musk είπε λέει ότι η πρώτη του προτεραιότητά του θα ήταν η εξάλειψη των spam bots. Όπως είπε, «Αν είχα ένα Dogecoin για κάθε απάτη κρυπτογράφησης που βλέπω, θα είχα 100 δισεκατομμύρια Dogecoins».

Όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει μετανιώσει για την επαναλαμβανόμενη ώθηση που έχει δώσει στο Dogecoin, ο Musk απάντησε:

«Νομίζω ότι είναι διασκεδαστικό και πάντα έλεγα: "Μην στοιχηματίζετε το αγρόκτημα στο Dogecoin"».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.