Η τιμή του bitcoin φαίνεται ότι βρίσκεται σε ένα καθοδικό κανάλι μετά την πρόσφατη πτώση που ξεκίνησε στις 5 Απριλίου, ενώ παράλληλα καταγράφεται η συνεχιζόμενη συσσώρευσή του, η οποία υποδηλώνει ότι είναι πιθανή μια βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση.


Η τάση παραμένει ανοδική αλλά η επερχόμενη μάχη είναι δύσκολη

Η τιμή του bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περίπου 18% από τις 28 Μαρτίου και από τα 48.238 δολάρια έφτασε στα 39.141 δολάρια. Η πτώση ακολούθησε την αποτυχία διάσπασης του δείκτη SMA 200 ημερών (απλού κινητού μέσου όρου) στα 48.190 δολάρια, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι η πίεση των πωλητών ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να οδηγήσει την τιμή του BTC κάτω και από τους δείκτες SMA 50 ημερών και 100 ημερών στα 41.993 και 41.386 δολάρια, αντίστοιχα.

Σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου, το BTC παραμένει κάτω από τα σημαντικά αυτά επίπεδα και έχει καταγράψει το τρίτο υψηλότερο χαμηλό και το τέταρτο υψηλότερο υψηλό από τις 20 Ιανουαρίου. Συνδέοντας αυτά τα σημεία στο διάγραμμα σε μια γραμμή τάσης σχηματίζεται ένα ανοδικό παράλληλο κανάλι.

Η διαφυγή από συγκεκριμένο κανάλι είναι αναμφίβολα ανοδική αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται κάτι ακόμα για την τελική διάσπαση. Σε αυτό το αισιόδοξο σενάριο, το BTC θα πρέπει να ξεπεράσει και πάλι τους SMA 50 ημερών και 100 ημερών και να τους επαναφέρει ως επίπεδα στήριξης.

 

 

Υποθέτοντας ότι οι αγοραστές θα επανεμφανιστούν και θα ξεπεραστούν αυτά τα επίπεδα, η ανοδική πορεία θα αντιμετωπίσει το φράγμα των 46.117 δολαρίων. Μόνο σε ένα εξαιρετικά ανοδικό (και αισιόδοξο) σενάριο οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν ότι το BTC θα φτάσει στο ψυχολογικό επίπεδο των 50.000 δολαρίων.

Ένα τέτοιο σενάριο προϋποθέτει επίσης ότι θα πρέπει επίσης να ξεπεραστεί ο SMA 200 ημερών στα 48.190 δολάρια και ως εκ τούτου, οι επενδυτές θα πρέπει να αξιολογούν το ρίσκο και να είναι συντηρητικοί.

Πρόσθετα επιχειρήματα

Αυτή την προοπτική ενισχύει η πρόσφατη αύξηση του ποσοστού των «φαλαινών» (σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των κατόχων bitcoin «φάλαινες είναι εκείνοι που κατέχουν από 1.000 έως 10.000 BTC). Το ποσοστό κατοχής τους αυξήθηκε από το 27,34% σε 27,83 από τις 8 Απριλίου. Η αύξηση αυτή του σχεδόν 0,5% υποδηλώνει μια ξεκάθαρη ανοδική τάση η οποία όμως έρχεται ως διακοπή μιας πτωτικής τάσης δύο μηνών.

Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες ανοδικής κίνησης στην τιμή του bitcoin στο εγγύς μέλλον, αν και με βραχυπρόθεσμη προοπτική, είναι μεγάλες.

Ωστόσο, μια ξαφνική αύξηση των πιέσεων από τους πωλητές θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποχώρηση. Σε μια τέτοια περίπτωση, εάν ο σχηματισμός κηροπηγίου στο ημερήσιο διάγραμμα πέσει κάτω από το επίπεδο στήριξης των 37.033 δολαρίων θα δημιουργήσει χαμηλότερο χαμηλό και θα ακυρώσει το ανοδικό σενάριο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.