Μετά την πτώση της τιμής του BTC στα 39.200 δολάρια οι traders εκτιμούν ότι η απειλή μιας μακράς bear market (αμυντική / πτωτική αγορά) ενισχύεται.


Η αγορά κρυπτονομισμάτων υποχώρησε τη Δευτέρα 11 Απριλίου καθώς επικράτησαν στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές οι ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού, την προοπτική πολλαπλών αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αλλά και για μια παγκόσμια έλλειψη τροφίμων.

Τα στοιχεία από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView υποδεικνύουν ότι οι πωλητές (αρκούδες - bears) διέσπασαν την αμυντική γραμμή των αγοραστών (ταύρων -bulls) στα 42.000 δολαρίων τις πρώτες ώρες συναλλαγών οδηγώντας την τιμή του bitcoin (BTC) στο ημερήσιο χαμηλό των 39.200 δολαρίων και αρκετοί αναλυτές προβλέπουν ακόμη χαμηλότερες τιμές βραχυπρόθεσμα.

Πώς εκτιμούν οι αναλυτές τη χθεσινή πτώση της Δευτέρας και τι προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες;

Τα 40.000 δολάρια

Την πτώση κάτω από τα 40.000 δολάρια είχε προανήγγειλε ο αναλυτής της αγοράς Michaël van de Poppe, ο οποίος ανάρτησε το παρακάτω διάγραμμα την Κυριακή υπογραμμίζοντας την ισχυρή κίνηση του bitcoin και προειδοποιώντας επίσης ότι «είναι Σαββατοκύριακο και πρέπει ακόμα να σπάσουμε αυτή τη ζώνη αντίστασης».

Μετά την πτώση της Δευτέρας, ο van de Poppe σε νέο του μήνυμα αναφέρθηκε στην αποτυχία διατήρησης των 43.000 δολαρίων και προσδιόρισε το επίπεδο που θα πρέπει να λειτουργήσει ως στήριξη. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «η πράσινη ζώνη» στο εύρος των 43.000 έως 44.000 δολαρίων θα πρέπει να γίνει επίπεδο στήριξης για να διατηρηθεί το όποιο ανοδικό momentum.

 

 

Αυτή η bear market είναι «διαφορετική»

Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος και trader με το ψευδώνυμο «McKenna», ανάρτησε το παραπάνω διάγραμμα εξετάζοντας την πορεία της τιμής του bitcoin από τον Απρίλιο του 2021 και αναφέροντας ότι «αυτή είναι η πιο περίεργη bear market που έχω δει».

όπως έγραψε ο McKenna,

«Δεν πιστεύω καν ότι θα δούμε τιμές κάτω από τα 30.000 δολάρια, είμαι περισσότερο υπέρ της απλής αστάθειας των τιμών σε αυτό το εύρος, κάτι, που είναι επίσης κόλαση. Απλά χρειάζεται να είμαι ψύχραιμος και να αφήσω τα altcoins μου να τρέξουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναλυτής κρυπτογράφησης με το ψευδώνυμο «360Trader», ο οποίος ανάρτησε το ακόλουθο διάγραμμα υπογραμμίζοντας το εύρος της συσσώρευσης στο οποίο διαπραγματεύεται από τον περασμένο Νοέμβριο το bitcoin.

O 360Trader ανέφερε,

«Η συσσώρευση του bitcoin συνεχίζεται... η μόχλευση είναι υπό έλεγχο... Αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Απλώς βάζεις έναν επίδεσμο και συνεχίζεις (σ.σ. μεταφορικά, όπως σε ένα τραύμα)».

Η πορεία από εδώ και πέρα

Ο Philip Swift, αναλυτής αγορών και ιδρυτής της LookintoBitcoin, αναφερόμενος στη μελλοντική πορεία του BTC ανάρτησε το παρακάτω διάγραμμα στο οποίο φαίνεται η πρόσφατη υποχώρηση του bitcoin κάτω από τον κινητό μέσο όρο (MA) 1 έτους.

Σύμφωνα με τον Swift, ο MA 1 έτους «έχει λειτουργήσει ιστορικά ως σημείο αναφοράς για τον διαχωρισμό της bull από την bear αγοράς».

Όπως έγραψε ο Swift,

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για bull αγορά (ανοδική αγορά) μέχρι να επιστρέψουμε πάνω από τον MA 1 έτους».

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 1,874 τρισ. δολάρια με το bitcoin να αντιπροσωπεύει το 41,4% αυτής.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.