Ο COO του Gemini αναφέρθηκε στα NFT και τα stablecoins σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του συνεδρίου Bitcoin 2022 στο Μαϊάμι.


Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini συνοδεύει η φήμη ότι επιλέγει τη συμμόρφωση και την ασφάλεια έναντι της προσπάθειας καταχώρισης όλο και περισσότερων και πιο πρόσφατων memecoins.

Ο Noah Perlman, Chief Operating Officer στο Gemini (πρώην επικεφαλής της καταπολέμησης οικονομικών εγκλημάτων στην Morgan Stanley και πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών) μίλησε  για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, τα NFT, το bitcoin και τα stablecoins.

Στην ερώτηση τι διαφοροποιεί το Gemini από τα άλλα ανταλλακτήρια ο Perlman απάντησε ότι

«Στο Gemini εστιάζουμε -και πάντα το κάναμε- στην ασφάλεια, την εποπτεία, τη συμμόρφωση. Έτσι, οι πελάτες μας αποκτούν ένα ασφάλιστρο κινδύνου από αυτό».

Το Gemini έχει μια αυστηρή διαδικασία για την καταχώριση περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνει ελέγχους κωδικών και ανάλυση ασφαλείας και εποπτεύεται από το Department of Financial Services της Νέας Υόρκης (NYDFS).

«Δεν χρειάστηκε ποτέ να διαγράψουμε ένα περιουσιακό στοιχείο», πρόσθεσε ο Perlman.

Η εστίαση του Gemini στη συμμόρφωση το συνοδεύει από την ίδρυσή του από τους Tyler και Cameron Winklevoss οι οποίοι είναι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Cameron Winklevoss στο twitter για την εποπτεία του Gemini από την NYDFS.

Ο Perlman δήλωσε:

«Η άποψη του Tyler και του Cameron ότι η εποπτεία θα μπορούσε πραγματικά να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι κάτι που μας διαφοροποιεί σε αυτήν την αγορά».

 

 

Επιπλέον για το Gemini, η εποπτεία είναι κάτι καλό γιατί σημαίνει ότι η κυβέρνηση αγκαλιάζει και υιοθετεί την κρυπτογράφηση και δεν την περιθωριοποιεί καθιστώντας την παράνομη.

Το Gemini μπορεί να εντάσσει πιο αργά περιουσιακά στοιχεία στη λίστα του σε σύγκριση με άλλα χρηματιστήρια, αλλά ο Perlman είπε ότι ο ενδελεχής έλεγχος για την ένταξή τους αποδίδει μακροπρόθεσμα.

«Χρειάζεται χρόνος για να ζητήσεις άδεια και είναι προτιμότερο αυτό από το να ζητάς συγνώμη», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό δε σημαίνει ότι οι σχέσεις του Gemini με τις ρυθμιστικές αρχές στερούνται έντασης.

«Αναζητούμε την εποπτεία, αναζητούμε τη συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάνουμε απλώς αυτό που λένε, και πιστέψτε με, τις αντιμετωπίζουμε πολύ σκληρά και έχουμε έντονες διαφωνίες, αλλά θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί τους. Και πραγματικά πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο για τον κλάδο συνολικά, όχι μόνο για εμάς», δήλωσε ο Perlman.

Όσον αφορά τα NFTs, ο Perlman είπε ότι θα ήθελε από τους σκεπτικιστές να τα αντιμετωπίζουν με ανοιχτό μυαλό. Όπως είπε, βλέπει μεγάλη χρησιμότητα και προοπτικές στον χώρο και αποκάλεσε «ανόητους» όσους τα αντιμετωπίζουν με τη νοοτροπία «αποθήκευση με δεξί κλικ».

Η τοποθέτηση του Perlman για το Bitcoin ως μακροπρόθεσμο μέσο διατήρησης της αξίας και αντιστάθμισμα στις πληθωριστικές πιέσεις είναι θετική. Και ενώ κάποιοι όπως ο Peter Thiel και ο Michael Saylor μπορεί να εστιάζουν περισσότερο στο bitcoin, ο Perlman δεν είναι μαξιμαλιστής. «Όλοι θα πρέπει να μπορούν να συνυπάρχουν», δήλωσε και πρόσθεσε «Νομίζω ότι υπάρχει χώρος για όλους».

«Προσωπικά, δεν ξοδεύω τα bitcoin μου», δήλωσε ερωτώμενος για το αν θα χρησιμοποιούσε μερικά σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify, μετά και τη συνεργασία που ανακοίνωσε ο CEO της Strike Jack Mallers στο συνέδριο και πρόσθεσε

«Σίγουρα, θα μπορούσατε να αγοράσετε έναν καφέ με ρινίσματα χρυσού, αλλά γιατί να το κάνετε;»

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.