Με πολλές διαφορετικές προβλέψεις για την πορεία της τιμής ολοκληρώθηκε στις 9 Απριλίου στο Μαϊάμι το συνέδριο bitcoin έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 35.000 συμμετέχοντες. Μεταξύ αυτών και ο Peter Thiel, συνιδρυτής του PayPal ο οποίος εξέφρασε την ακλόνητη πίστη του για την αύξηση του bitcoin κατά 100 φορές μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

 

Μπορεί πραγματικά το BTC να πολλαπλασιάσει την τιμή του κατά 100 φορές;

Ο Peter Thiel το πιστεύει. Όπως είπε:

«Θα προσπαθήσουμε να τους εκθέσουμε και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να παλέψουμε για να ανέβει το bitcoin κατά 10, 100 φορές από το τρέχον επίπεδο».

Ο Thiel υποστήριξε επίσης ότι ο «πραγματικός» ανταγωνιστής για το bitcoin σήμερα είναι οι μετοχές, που εκτιμώνται στα 115 τρισ. δολάρια, ενώ το bitcoin έχει αρκετό δρόμο να διανύσει καθώς η κεφαλαιοποίησή του οδεύει προς το 1 τρισ. δολάρια. Οι δηλώσεις του Thiel συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης για το κρυπτονόμισμα.

Μία άλλη σημαντική προσωπικότητα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, ο Jason Urban, κορυφαίο στέλεχος της Galaxy Digital αναφερόμενος στις προοπτικές του bitcoin, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Kitco News ότι τόσο το bitcoin όσο και το ethereum θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 100% μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Όπως εξήγησε υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που οδηγούν την αγορά bitcoin αυτήν τη στιγμή καθώς όλο και περισσότεροι «κατανοούν την ανάγκη» να υιοθετήσουν ένα κρυπτονόμισμα και υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι παρότι έχουν περιορισμένες γνώσεις συμμετέχουν στο οικοσύστημα της κρυπτογράφησης εξαιτίας του «FOMO» (Fear of missing out -φόβος ότι θα χάσεις την ευκαιρία και θα μείνεις πίσω από τις εξελίξεις).

Και φυσικά καθοριστικός παράγοντας για την όποια μελλοντική αξιολόγηση του bitcoin είναι η θεσμική του υιοθέτηση. Όπως είπε ο Urban, το 15% των αρχών «κάνουν κάτι που τους φαίνεται λογικό» για να εισέλθουν στο οικοσύστημα και να ενισχύσουν την παρουσία τους.

 

 

Τι γίνεται με το Ethereum;

Στη συνέχεια, ο Urban επικεντρώθηκε στο ethereum και τις επικείμενες αναβαθμίσεις του, ενώ ερωτώμενος για το ενδεχόμενο επικράτησης του ethereum έναντι του bitcoin απάντησε:

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή ναι, θα γίνει, αλλά δεν επίκειται άμεσα. Εάν με ρωτάτε εάν πιστεύω ότι θα είναι κάτι που θα δούμε τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, θα έλεγα ότι είναι πολύ σύντομο αλλά μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό. Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο σύντομα».

Σημειώνεται ότι για φέτος έχουν προγραμματιστεί αρκετές αναβαθμίσεις για το Ethereum με βασική το Ethereum 2.0 ενώ σημειώνονται αρκετές θεσμικές εξελίξεις για την μελλοντική ανάπτυξη του blockchain του Ethereum.

Επί του παρόντος, το blockchain του Ethereum με το εκπληκτικό ποσό των 22 δισ. δολαρίων σημειώνει τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων NFT (Non Fungible Tokens -μη ανταλλάξιμα tokens)  και σύμφωνα με τους υποστηρικτές του η ισχυρή του βάση και ο αναπτυξιακός του σχεδιασμός του θα του επιτρέψουν να σημειώσει άνοδο κατά 100 φορές έως το 2023.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.