Η Cathie Wood, ιδρύτρια της ARK Invest, δήλωσε ότι θεωρεί το bitcoin (BTC) ως μια «ανατρεπτική καινοτομία» συγκρινόμενο με εταιρικούς γίγαντες όπως η Amazon, η Apple και η Tesla.


Σε ένα νέο βίντεο στο YouTube  (από το 35:55 στο video), η Wood εξηγεί πώς η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι οι ανατρεπτικές τεχνολογικές καινοτομίες παρά τις αμφιβολίες των επενδυτών τελικά σημειώνουν έκρηξη σε χρηματιστηριακή αξία.

 

«Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές και οι δύο πλευρές της αγορές αγοραστές και πωλητές είπαν: "Αυτό το πράγμα θα χρεοκοπήσει. Αυτό είναι αποκύημα της φαντασίας του Τζεφ Μπέζος, της φαντασίας της Wall Street". Τώρα η Amazon έχει κεφαλαιοποίηση 1,6 τρισ. δολαρίων.

Το ίδιο συνέβη με την Apple. Κανείς δεν πίστευε ότι η Apple θα μπορούσε να τα βάλει με τημ Nokia, τη Motorola και την Ericsson. Πώς θα μπορούσαν; Η Apple δεν είχε καν μερίδιο αγοράς… Η Apple όμως επαναπροσδιόρισε το κινητό τηλέφωνο με το smartphone».

 

 

Η Wood τόνισε επίσης ότι στην περίπτωση της Tesla οι επενδυτές δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι για τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

«Και πιο πρόσφατα, το 2019, η Tesla. Έλεγαν ότι η Tesla δεν θα μπορούσε να αναπτύξει την παραγωγή της. Ότι θα ξέμενε από χρήματα, ότι οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα την "κατασπάρασσαν". Και τι βλέπουμε; Είναι 20 φορές πάνω από τότε».

Όσο για το bitcoin, υπογραμμίζει το πώς η εταιρεία της διαχείρισης επενδύσεων όταν αγόρασε για πρώτη φορά BTC έπρεπε να αντιμετωπίσει όσους αμφέβαλλαν και επέκριναν την απόφαση.

«Όταν αποκτήσαμε για πρώτη φορά έκθεση στο bitcoin το 2015, πολλοί επέκριναν την επένδυσή μας λέγοντας: "Λοιπόν, αυτό είναι ένα τέχνασμα του μάρκετινγκ από μια νέα εταιρεία που προσπαθεί να καθιερωθεί". Τότε, νομίζω ότι ήταν στα 6 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση, η αξία του δικτύου. Σήμερα είναι σχεδόν 1 τρισ. δολάρια. Από το 2015 έως τώρα. Επτά χρόνια - είναι 1 τρισ. δολάρια. Από τα 6 δισ. δολάρια στο 1 τρισ. δολάρια. Και θυμηθείτε, ότι τότε κάποιοι το χαρακτήριζαν "σχήμα Ponzi" (σ.σ. η επενδυτική απάτη που είναι γνωστή και ως «αεροπλανάκι»). Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους την κριτική».

Σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου το bitcoin διαπραγματεύεται στα 44.807 δολάρια, ενώ τις τελευταίες επτά ημέρες έχει σημειώσει πτώση περίπου 0,7%. Ωστόσο, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε όρους κεφαλαιοποίησης της αγοράς σημείωσε άνοδο άνω του 18% τον περασμένο μήνα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.