Η επικράτηση των πωλητών (αρκούδες - bears) οδήγησε σε πτώση την τιμή του BTC στις 4 Απριλίου, αλλά οι traders επικαλούμενοι τα on-chain στοιχεία ανάλυσης εκτιμούν ότι πρόκειται για μια βραχύβια διόρθωση καθώς οι επενδυτές συσσωρεύουν σε κάθε πτώση.

 

Το ράλι που ξεκίνησε την 1η Απριλίου στα κρυπτονομίσματα συνάντησε ισχυρή αντίσταση στις 4 Απριλίου και το απόγευμα της ίδιας μέρας η υποχώρηση γενικεύτηκε με τους πωλητές (bears - αρκούδες) να επικρατούν έναντι των αγοραστών (bulls - ταύροι) και να οδηγούν τελικά το bitcoin (BTC) κάτω από τα 45.200 δολάρια.

Τα στοιχεία από τις πλατφόρμες ανάλυσης Cointelegraph Markets Pro και TradingView  δείχνουν ότι στο απογευματινό sell-off η διάσπαση της στήριξης στα 46.000 δολάρια οδήγησε την τιμή του BTC στο ημερήσιο χαμηλό των 45.133 δολαρίων, ενεργοποιώντας τους αγοραστές που ώθησαν και πάλι την τιμή πάνω από τα 45.700 δολάρια.

Τι λένε όμως οι αναλυτές για το βραχυπρόθεσμο outlook του bitcoin και πώς εκτιμούν ότι θα εξελιχθεί ο Απρίλιος;

Μετατρέποντας την αντίσταση σε στήριξη

Η αδυναμία της 4ης Απριλίου επισημάνθηκε έγκαιρα από τον trader κρυπτονομισμάτων με το ψευδώνυμο ShardiB2 ο οποίος ανάρτησε στο Twitter το ακόλουθο διάγραμμα αναφέροντας ότι η τιμή «αρχίζει να αντιστρέφεται» με το «κερί» 4 ωρών να πλησιάζει στο κάτω μέρος του καναλιού.

Ο trader έγραψε:

«Θα μπορούσαμε να πέσουμε στα 44.300 δολάρια; Ενδεχομένως, αλλά αν γίνει αυτό, [δεν] νομίζω ότι θα υπάρξει περαιτέρω πτώση, το ΜΟΝΟ που είναι ανησυχητικό είναι ίσως οι πωλήσεις για φορολογικούς λόγους, όπως είδαμε πέρυσι…»

Ο αναλυτής on-chain δεδομένων, Matthew Hyland, έδωσε μια πιο γενική εξήγηση για τις τρέχουσες τιμές, αναρτώντας το ακόλουθο διάγραμμα στο οποίο υπογραμμίζει τα κύρια επίπεδα στήριξης και αντίστασης στο συγκεκριμένο εύρος τιμών του BTC.

Ο Hyland έγραψε:

«Το bitcoin προσπαθεί να μετατρέψει την προηγούμενη αντίσταση σε νέα στήριξη».

 

 

Σημάδια έντονης συσσώρευσης

Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της εταιρεία ανάλυσης Glassnode προσδιορίζει το ποιοι παίκτες στην αγορά πραγματοποιούν μεγαλύτερη συσσώρευση αναφέροντας ότι «το τελευταίο διάστημα οι "γαρίδες" και οι "φάλαινες" είναι εκείνοι που σημειώνουν μεγαλύτερη συσσώρευση».

[Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση που έχει καθιερωθεί ανάλογα με την ποσότητα bitcoin των κατόχων:

οι «γαρίδες» έχουν στην κατοχή τους λιγότερο από 1 bitcoin,
τα «καβούρια» καέχουν ποσότητες από 1 έως 10,
τα «χταπόδια» από 10 έως 50,
τα «ψάρια» από 50 έως 100,
τα «δελφίνια» από 100 έως 500,
οι «καρχαρίες» από 500 έως 1000,
οι «φάλαινες» από 1000 έως 5000 και
η «μεγάπτερος φάλαινα» (Humpback whales) με κατοχή άνω των 5000 BTC.]

Για την κατηγορία των «φαλαινών» η Glassnode αναφέρεται στους «μεγάλους θεσμικούς αγοραστές όπως η Luna Foundation Guard και η MicroStrategy», οι οποίοι «σημειώνουν μεγάλη συσσώρευση τις τελευταίες δύο εβδομάδες», ενισχύοντας την επιλογή τους στην τοποθέτηση στο bitcoin ως «βασικό εχέγγυο».

Η συσσώρευση των «φαλαινών» απεικονίζεται στο κόκκινο πλαίσιο του παρακάτω διαγράμματος, ενώ οι μικρότεροι αγοραστές «είχαν αρχίσει τη συσσώρευση από τα τέλη Ιανουαρίου».

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της Glassnode:

«Γενικότερα, η αγορά φαίνεται να βλέπει το bitcoin και τον ρόλο του στη μελλοντική οικονομία με ανανεωμένη αισιοδοξία».

Ο 125-SMA υποδηλώνει επικείμενη διάσπαση

Ο επενδυτής με το ψευδώνυμο Crypto Bull God ανάρτησε μια «ενδιαφέρουσα παρατήρηση» με το ακόλουθο διάγραμμα εξετάζοντας την τιμή του BTC σε σχέση με τον απλό κινητό μέσο όρο 125 ημερών (SMA).

Όπως ανέφερε ο ίδιος:

«Βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το βασικό επίπεδο. Μόλις διασπαστεί καθοδικά, και στη συνέχεια διασπαστεί και πάλι ανοδικά, έχουμε μεγάλη επαναξιολόγηση στην τιμή».

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 2,124 τρισ. δολάρια και το bitcoin καταλαμβάνει το 40,9% αυτής.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.