Τα στοιχεία από την skew. Analytics  δείχνουν ότι οι συγκεντρωτικοί ημερήσιοι όγκοι για το bitcoin βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο στις 16 Μαρτίου, όταν το BTC ξεπέρασε το όριο των 40.000 δολαρίων. Τις επόμενες ημέρες, ο όγκος συναλλαγών δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός και υποχώρησε προς τον μέσο όρο τριών μηνών.


Είναι αυτό ένδειξη ότι η ανοδική τάση έχει ανακοπεί τη στιγμή μάλιστα που η είδηση για την αγορά BTC (από τα τέλη Ιανουαρίου) αξίας 1 δισ. δολαρίων από τον Do Kwon, συνιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Terraform Labs, τροφοδοτεί τον ενθουσιασμό των αγοραστών (bulls - ταύροι);

Στο παραπάνω διάγραμμα η περιοχή που ορίζεται από τις δύο πορτοκαλί γραμμές είναι το εύρος στο οποίο έχει κινηθεί το bitcoin σε διάστημα σχεδόν 15 μηνών, σημειώνοντας υψηλά στα 64.800 δολάρια και χαμηλά στα 29.200 δολάρια. Σήμερα 31 Μαρτίου, η τιμή έχει ξεπεράσει το μέσο αυτού του εύρους, γεγονός το οποίο τεχνικά συνιστά μια ανοδική εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή των 47.200 - 48.400 δολαρίων, το κόκκινο πλαίσιο στο διάγραμμα, έχει λειτουργήσει στο παρελθόν ως ζώνη στήριξης.

Η μετατόπιση σε ανοδική δομή αγοράς έγινε όταν το BTC ξεπέρασε τα 44.400 δολάρια, φτάνοντας τα 45.800 δολάρια και επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλότερο χαμηλό τον Φεβρουάριο. Τις προηγούμενες μέρες, η τιμή ξεπέρασε και τα 45.800 δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι το κλίμα για το BTC είναι ανοδικό (bullish), αλλά ταυτόχρονα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας πτώσης προς τα 45.800 δολάρια ή ακόμα χαμηλότερα προς τα 44.000 και 42.000 δολάρια.

 

 

Άρα;

Πόσο πιθανή είναι μια τέτοια υποχώρηση; Όχι ιδιαίτερα, καθώς οι δείκτες δυναμικής όπως ο RSI (δείκτης σχετικής ισχύος) και ο Stochastic RSI (ο δείκτης αυξημένης ευαισθησίας για την τρέχουσα τάση και την κατάσταση υπεραγοράς ή υπερπώλησης της αγοράς) υποδεικνύουν ισχυρό ανοδικό momentum για το BTC και καμία πτωτική απόκλιση που να υποδηλώνει κάποια επικείμενη υποχώρηση. Ο δείκτης όγκου on-balance (On-Balance Volume - OBV) έχει επίσης διασπάσει ένα σημαντικό επίπεδο (η πορτοκαλί γραμμή στο διάγραμμα) υποδηλώνοντας τη σταθερή ζήτηση που οδήγησε το ράλι του bitcoin.

Συμπέρασμα

Η δομή της αγοράς είναι ανοδική, υπάρχουν ενδείξεις ζήτησης και το momentum ευνοεί τους ταύρους (bulls - αγοραστές). Οι θεσμικές επενδύσεις στο bitcoin, που ήταν κάτι μυθικό πριν κάποια από χρόνια, βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο τους τελευταίους τρεις μήνες. Ενδεχόμενες πτώσεις στα 45.000 ή 42.000 δολάρια μπορούν να αντιμετωπιστούν και στα επίπεδα των 51.000-53.000 δολαρίων είναι πιθανό να σημειωθούν κινήσεις αποκόμισης κερδών (profit taking).

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.