Η MicroStrategy του Michael Saylor ανακοίνωσε ότι μία από τις θυγατρικές της προχώρησε στη σύναψη δανείου ύψους 205 εκατ. δολαρίων για να αγοράσει περισσότερα bitcoin.


Η MicroStrategy ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να αυξήσει την ποσότητα των bitcoin που έχει στην κατοχή της, την ώρα που το κρυπτονόμισμα πλησιάζει με αξιώσεις το επίπεδο των 50.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes  για το δάνειο διάρκειας 3 ετών θα παρασχεθεί ως εγγύηση το 12% των υφιστάμενων διαθεσίμων bitcoin της MicroStrategy, που ανέρχεται σε περίπου 820 εκατ. δολάρια.

Ο Michael Saylor, Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, και γνωστός υποστηρικτής του bitcoin, δήλωσε ότι το δάνειο θα επιτρέψει στη MicroStrategy να «ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της» ως η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο με τη μεγαλύτερη κατοχή bitcoin, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η εταιρεία λαμβάνει δάνειο με εγγύηση τα bitcoin που ήδη κατέχει.

Η MicroStrategy ξεκίνησε τις αγορές bitcoin τον Αύγουστο του 2020. Έκτοτε, η ποσότητα των bitcoin που έχει στην κατοχή της έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 125.000, των οποίων η αγορά κόστισε στην εταιρεία σχεδόν 3,8 δισ. δολάρια, ενώ η μέση τιμή αγοράς διαμορφώθηκε στα 30.200 δολάρια ανά bitcoin.

 

 

Άνοδος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Την τρέχουσα περίοδο η αγορά κρυπτονομισμάτων γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση. Το bitcoin έχει σημειώσει άνοδο λίγο πάνω από 10.000 δολάρια σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, συμπαρασύροντας ανοδικά και τα υπόλοιπα κρυπτονομισμάτα.

Το ίδιο διάστημα, το ethereum σημείωσε άνοδο κατά 39%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 3.480 δολάρια από τα περίπου 2.500 δολάρια προηγουμένως.

Η άνοδος στα άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα ήταν ακόμα πιο θεαματική. Το Cardano, ένα από τα layer 1 κρυπτονομίσματα που επλήγη περισσότερο από τη φετινή ύφεση, κατέγραψε άνοδο 60%, αν και πλέον οι δείκτες υποδηλώνουν ότι βρίσκεται σε περιοχή overbought και άρα η πιθανότητα profit taking είναι μεγάλη.

Το Luna σημείωσε ένα -συγκριτικά- μικρό ποσοστό ανόδου της τάξης του 30% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τρέχουσας περιόδου, καθώς η συνολική του άνοδος από τα χαμηλά των 43 δολαρίων στις 17 Φεβρουαρίου ανέρχεται στο 148% και πλέον επαναπροσεγγίζει το πρόσφατο ιστορικό υψηλό του των 107 δολαρίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.