Το bitcoin έφτασε στο επίπεδο των 42.300 δολαρίων τις προηγούμενες μέρες και σε αυτό συνέβαλαν και οι μικρής διάρκειας διορθώσεις- πτώσεις.

Το bitcoin παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν αναλυτή, το bitcoin είναι απίθανο να διασπάσει σύντομα το επίπεδο των 46.000 δολαρίων, εκτός εάν υπάρξει μια μακροοικονομική «αλλαγή του κλίματος». Εν τω μεταξύ, το bitcoin διαπραγματεύεται στα 41.400 δολάρια, υποχωρώντας κατά 1,53% τις τελευταίες 24 ώρες και ενώ έχει σημειώσει άνοδο κατά 6,7% την τελευταία εβδομάδα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το επίπεδο των 37.000 δολαρίων έχει λειτουργήσει ως το επίπεδο στήριξης για την αγορά bitcoin, ενώ η άνοδος του κρυπτονομίσματος κατά περίπου 7% την περασμένη εβδομάδα δημιουργεί προσδοκίες ότι η άνοδος μπορεί να συνεχιστεί προς τη ζώνη αντίστασης των 43.000 - 46.000 δολαρίων.

Το πτωτικό σήμα της 7ης Μαρτίου ακολούθησαν ισχυρά ανοδικά σήματα και επιπλέον, ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) στο ημερήσιο διάγραμμα αυξάνεται πάνω από τα επίπεδα υπερπώλησης (πάνω από 50), υποδηλώνοντας το τέλος της τετράμηνης πτωτικής τάσης.

Ωστόσο, η πιθανότητα για νέες διακυμάνσεις στην τιμή παραμένει. «Παρά τη διάθεση ανάληψης ρίσκου που είχε ως αποτέλεσμα μια καλή εβδομάδα για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, πιθανότατα μας περιμένει πρόσθετη αστάθεια στο εγγύς μέλλον. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι οι πιθανές πτώσεις στο ETH και το BTC συνιστούν ευκαιρίες αγοράς», ανέφερε σε ανάρτησή του το Σάββατο ο Sean Farrell, αντιπρόεδρος στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην εταιρεία ανάλυσης FundStrat.

Σε αντίθεση με την άνοδο των μετοχών την Παρασκευή, ο χρυσός, το παραδοσιακό καταφύγιο σε περιόδους πτώσης, υποχώρησε. Οι επενδυτές παρουσιάζουν μεγαλύτερη διάθεση ανάληψης ρίσκου, όπως αποδεικνύεται από την ανάκαμψη των μετοχών και την απόδοση αρκετών κρυπτονομισμάτων (altcoins).

Αύξηση αμερικανικών επιτοκίων και κρυπτονομίσματα

Η αστάθεια στην αγορά υποχώρησε ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα καθώς η Ομοσπονδιακή Κέντρική Τράπεζα (FED) των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αύξηση των επιτοκίων, μια αναμενόμενη απόφαση μετά και την εισβολή στην Ουκρανία.

 

 

Όπως αναφέρει ο αναλυτής Daye:

«Οι στρατηγικοί αγοραστές που διατηρούν θέσεις long στο bitcoin δεν φαίνεται να έχουν την απαιτούμενη δυναμική για να φτάσουν οι τιμές πάνω από αυτό το επίπεδο» και πρόσθεσε ότι το momentum των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων ήταν αδύναμο. «Τα βασικά απαιτούμενα για τη διάσπαση του επιπέδου είναι ένα ράλι στις τεχνολογικές μετοχές και η ενίσχυση της διάθεσης ανάληψης ρίσκου σε μακροοικονομικό επίπεδο».

Τους τελευταίους μήνες, η τιμή του bitcoin έχει εγκλωβιστεί στο στενότερο εύρος από τον Οκτώβριο του 2020. Το γεγονός αυτό έχει αποδοθεί στις αγορές μετά από κάθε πτώση των μακροπρόθεσμων κατόχων ενώ οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές περιορίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

«Δημιουργείται συσσώρευση για το bitcoin κάτω από το επίπεδο των 41.000 δολαρίων, καθώς το ποσοστό των μακροπρόθεσμων κατόχων συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Marcus Sotirou, αναλυτής της GlobalBlock που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Αλλά για το 2022, δεν αναμένω μια επιθετική άνοδο των τιμών λόγω των μακροοικονομικών συνθηκών».

Σύμφωνα με τον επενδυτή και CEO της Galaxy Digital, Mike Novogratz, καθώς τα επιτόκια στις ΗΠΑ αυξάνονται, το bitcoin πιθανότατα θα παραμείνει σε επίπεδα από 30.000 έως 50.000 δολάρια. Όπως είπε καθώς η FED θα συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, το bitcoin είναι μάλλον απίθανο να πραγματοποιήσει ράλι ανόδου.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.