Για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2021, η δυσκολία εξόρυξης bitcoin είδε σημαντική μείωση. Είναι ενδιαφέρον ότι η πτώση συνέβη όχι μία αλλά δύο φορές μέσα σε αυτό το μήνα.

 

Μείωση δυσκολίας εξόρυξης bitcoin

Σύμφωνα με στοιχεία από της Glassnode, η δυσκολία εξόρυξης του bitcoin μειώθηκε κατά 0,35% στις 17 Μαρτίου. Αυτή ακολούθησε την πρώτη πτώση 1,5% που είχε δει το κορυφαίο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η δυσκολία εξόρυξης bitcoin είναι μια αυτόματη προσαρμογή ανάλογη με την υπολογιστική ισχύ του δικτύου, που στην πραγματικότητα ονομάζεται ισχύς κατακερματισμού (hash rate).

Συγκεκριμένα, η ισχύς κατακερματισμού εξόρυξης bitcoin είχε φτάσει σto υψηλότερο όλων των εποχών (ΑΤΗ), που έφτανε στα 248 EH/s τον Φεβρουάριο, οδηγώντας σε δηλώσεις ότι το δίκτυο του εμβληματικού κρυπτονομίσματος έχει ανακτηθεί πλήρως μετά από την απαγόρευση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων εντός της δικαιοδοσίας της από την Κίνα πέρυσι.

 

 

Κρίνοντας από τα τρέχοντα γεγονότα σε όλο τον κόσμο, η πτώση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του γεγονότος ότι η Ρωσία είναι μια από τις λίγες χώρες στις οποίες είχαν μεταναστεύσει εγκαταστάσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων από την Κίνα. Η Ρωσία τώρα αντιμετωπίζει οικονομικές κυρώσεις από πολλές χώρες λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής της στην Ουκρανία.

Πέρα από αυτό, ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε επίσης σε άνοδο της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αερίου και ορυκτών καυσίμων στον κόσμο. Αυτές οι συνθήκες, μαζί, πιθανότατα να έχουν οδηγήσει ορισμένους εξορύκτες στο να αποσυνδέσουν τα μηχανήματα εξόρυξης από την πρίζα, μειώνοντας έτσι το επίπεδο δυσκολίας.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.