Επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες της αγοράς καθώς η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) ανακοίνωσε την αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, ωθώντας σε άνοδο το bitcoin και ενώ το κρυπτονόμισμα παρουσίαζε σημάδια ανόδου καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.


Σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, το bitcoin διαπραγματεύεται στα 41.000 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 5% το τελευταίο 24ωρο. Η τιμή του BTC κατάφερε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο επίπεδο όταν ο πρόεδρος της FED Jerome Powell ξεκίνησε την ομιλία του και μετά από μια σύντομη περίοδο μεταβλητότητας.

Η τιμή του BTC αντέδρασε ανοδικά καθώς η FED επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της αγοράς και θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να συνεχίσει σε αυτή την τροχιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Material Indicators (MI), μεσοπρόθεσμα η FED προβλέπει 7 αυξήσεις επιτοκίων που υποδηλώνουν μια επιθετική προσέγγιση στη νομισματική της πολιτική. Αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στην τιμή του BTC και την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δείχνει αποφασισμένη να μειώσει τον πληθωρισμό που σήμερα βρίσκεται σε υψηλό πολλών δεκαετιών. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολο στο τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η κίνηση της τιμής του bitcoin συμβαδίζει με την ανάλυση της Material Indicators. Παρότι οι αναλυτές αναμένουν ένα βραχυπρόθεσμο ράλι, παραμένουν επιφυλακτικοί στο να προσδιορίσουν το επίπεδο στήριξης του BTC. Δημοσιοποιώντας το παρακάτω διάγραμμα, η Material Indicators σχολιάζει:

Παρότι το bitcoin δοκιμάζει τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών (Moving Average- MA) στο διάγραμμα 3 ημερών από τον Ιανουάριο και οι αλληλεπιδράσεις με αυτό το εύρος είναι σπάνιες, οι περισσότεροι traders εξετάζουν τον συγκεκριμένο δείκτη ως μια πιο έγκυρη μέτρηση των χαμηλών επιπέδων στήριξης.

Επιπλέον, οι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν το bitcoin καταφέρει να ανακτήσει τα προηγούμενα χαμηλά θα μπορούσε να επανέλθει σε μια ισχυρότερη ανοδική τάση και να ξεπεράσει το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων.

 

 

Το bitcoin μακροπρόθεσμα - Πόλεμος για την παγκόσμια κυριαρχία

Ο πόλεμος στη Ρωσία, ο πληθωρισμός, τα εφοδιαστικά προβλήματα και η είδηση ότι η Σαουδική Αραβία είναι πιθανόν να αρχίσει να να δέχεται το (κινεζικό) γιουάν στις συναλλαγές πετρελαίου αυξάνουν τους κινδύνους σε ένα ήδη επικίνδυνο μείγμα αβεβαιότητας.

Η Material Indicators εκτιμά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος ενάντια στο αμερικανικό δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Η σύγκρουση αυτή καθοδηγούμενη από τη Ρωσία και την Κίνα θα μπορούσε ενδεχομένως να κλιμακωθεί οδηγώντας τελικά σε ένα «γεγονός μαύρου κύκνου», όπως το 2020 όταν η αγορά κρυπτονομισμάτων αντέδρασε στην πανδημία του COVID-19.

Το bitcoin θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε έναν κόσμο όπου ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει ανάγκη ένα αποκεντρωμένο και μη λογοκριμένο χρήμα. Η Material Indicators αναφέρει:

Το ενδεχόμενο ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου υποβαθμίζει τη συζήτηση για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων σε κάτι ασήμαντο, αλλά θα πρέπει να σχεδιάσετε και να προετοιμάζεστε για ένα γεγονός μαύρου κύκνου. Αυτό σημαίνει συντηρητική διαχείριση κινδύνων και διατήρηση κεφαλαίου για αυτό που θα μπορούσε να αποδειχθεί η ευκαιρία αγοράς της ζωής σας.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.