Η αγορά των κρυπτονομισμάτων προσπαθεί να βρει τον δρόμο της μέσω των πολλών προτεινόμενων κανονισμών και των γεωπολιτικών κινδύνων που αναδύονται από τις αρχές του 2022.

Οι τάσεις δείχνουν ότι έχει επηρεαστεί η βραχυπρόθεσμη συσσώρευση bitcoin (BTC). Μια έκθεση της Glassnode (εταιρεία ανάλυσης δεδομένων blockchain), δείχνει ότι bitcoin αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εγκατέλειψαν το Coinbase την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του bitcoin παρουσίασαν οριακή άνοδο 1% τις τελευταίες 7 ημέρες.

31.130 BTC "εγκαταλείπουν" το Coinbase

Η έκθεση πληροφοριών της αγοράς που δημοσιεύτηκε από την Glassnode, δείχνει ότι το bitcoin κυμάνθηκε μεταξύ των 37.274 και 42.455 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 31.130 BTC (1,18 δισ. δολάρια) έχουν αποχωρήσει από το Coinbase. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη καθαρή εκροή που σημειώθηκε από τις 28 Ιουλίου του 2017. Ωστόσο, αυτό είναι ένα επίσης μήνυμα που μας λέει ότι οι επενδυτές βλέπουν το BTC ως σχετικό περιουσιακό στοιχείο στα σύγχρονα χαρτοφυλάκια.

Η μεγάλη έξαρση είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού υπολοίπου που διατηρείται στο Coinbase στα 649,5 χιλιάδες BTC. Πρόκειται για το ίδιο επίπεδο με το 2017 κατά την ανοδική αγορά. Το συνολικό υπόλοιπο bitcoin της Coinbase έχει πλέον μειωθεί κατά 375,5 kBTC (36,6%) από το υψηλό όλων των εποχών (ATH) που επιτεύχθηκε τον Απρίλιο του 2020.

 

 

Η έκθεση της Glassnode υποδηλώνει ότι οι μεγάλες εκροές στο ισοζύγιο του Coinbase είναι στην πραγματικότητα συνεπείς με την πτώση που έχει εμφάνιση σκάλας τα τελευταία δύο χρόνια.

Πάνω από 2,51 εκατομμύρια BTC εξακολουθούν να κατέχονται από βραχυπρόθεσμους κατόχους

διαθέσιμα BTC και προτιμάται πολύ από τα ιδρύματα που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Στην έκθεση, αυτό το γεγονός δείχνει και την την υιοθέτηση του bitcoin ως μακροοικονομικού περιουσιακού στοιχείου από μεγαλύτερα ιδρύματα.

Ο δείκτης κλονισμού μη ρευστότητας (Illiquid Supply Shock Ratio - ISSR)) παρουσιάζει σημαντική άνοδο αυτή την εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι αυτά τα αποσυρθέντα νομίσματα έχουν μεταφερθεί σε ένα πορτοφόλι που δεν έχει ιστορικό δαπανών. H έκθεση της Glassnode υποδεικνύει ότι αυτή η μέτρηση θα έχει ανοδική τάση καθώς περισσότερα νομίσματα μετακινούνται σε τέτοια πορτοφόλια, επειδή η τρέχουσα δομή της αγοράς είναι παρόμοια με τη bear market της περιόδου 2018-20, αν και σε μικρότερη χρονική κλίμακα. Ωστόσο, το bitcoin έχει επιδείξει επίμονη ζήτηση παρά τις δύσκολες τιμές.

Η έκθεση της Glassnode απορρίπτει το συμπέρασμα ότι πάνω από 2,51 εκατομμύρια BTC κατέχονται από βραχυπρόθεσμους κατόχους με μη πραγματοποιηθείσα ζημία και υπάρχει η πιθανότητα να μην έχουν ακόμη εξαντληθεί πλήρως οι πωλητές.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.