Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του bitcoin, ethereum και dogecoin και ότι δεν σκοπεύει να τα πουλήσει.


Ο Elon Musk με αναρτήσεις του στο Twitter ρώτησε τους ακολούθους του τη γνώμη τους για την πορεία του πληθωρισμού τα επόμενα χρόνια.

Μία από τις απαντήσεις ανέφερε ότι ο δείκτης τιμών του καταναλωτή στις ΗΠΑ θα παραμείνει κοντά στο ιστορικά υψηλό επίπεδο, ενώ ο πληθωρισμός στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων θα είναι διπλάσιος από τον πρώτο. Στην ίδια ανάρτηση υποστηρίζονταν ότι τα πιο αδύναμα νομίσματα θα καταρρεύσουν και περισσότερα χρήματα θα κατευθυνθούν προς τα σπάνια περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin.

Ο Elon Musk απάντησε: «Είναι μάλλον αναμενόμενο να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα». Ακολούθησε μια σειρά μηνυμάτων στις οποίες έδινε γενικές συμβουλές, λέγοντας ότι είναι καλύτερο σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού να έχει κάποιος στην κατοχή του φυσικές οντότητες όπως ένα σπίτι ή μετοχές παραγωγικών εταιρειών, παρά δολάρια.

Ο Musk πρόσθεσε: «Εξακολουθώ να κατέχω bitcoin, ethereum και doge και δεν θα τα πουλήσω». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων και σταθερός υποστηρικτής τους.

Συχνά τα μηνύματά του Musk στο Twitter προκαλούν ράλι στην τιμή νομισμάτων όπως το Dogecoin, ενώ στον ίδιο έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «πατέρας του DOGE», εξαιτίας της προτίμησής του στο memecoin.

 

 

Το ίδιο έγινε και τώρα με την τιμή του Dogecoin να σημειώνει απότομη άνοδο. Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η πορεία της τιμής του memecoin το τελευταίο 24ωρο :

Η τιμή του Dogecoin έφτασε περίπου στα 0,12 δολάρια σημειώνοντας άνοδο περίπου 10%, για να υποχωρήσει ξανά στη συνέχεια. Ωστόσο, το Dogecoin σημειώνει άνοδο σχεδόν 4% τις τελευταίες 24 ώρες.

Η τιμή των BTC και ETH

H τιμή του bitcoin, σήμερα Τρίτη, βρίσκεται στα 38.500 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 1% τις τελευταίες επτά ημέρες. Τον τελευταίο μήνα, το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει απώλειες 7%.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η πορεία της τιμής του BTC τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Όσον αφορά το ethereum, σήμερα Τρίτη βρίσκεται στα 2.500 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2% από την περασμένη εβδομάδα. Τον τελευταίο μήνα, το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 10%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.