Σε ένα σημαντικό γεγονός για ολόκληρη τη κρυπτο-βιομηχανία, η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του συνασπισμού απέρριψε μια πρόταση που θα απαγόρευε την απόδειξη εργασίας (Proof-of-Work) ώστε τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων να πληρούν μια «ελάχιστη περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Το νομοσχέδιο ορόσημο της Ευρώπης για τα κρυπτονομίσματα πέρασε από κοινοβουλευτική επιτροπή με ευρεία πλειοψηφία.

Η τελική ψηφοφορία της επιτροπής ήταν 31 υπέρ, τέσσερα κατά και 23 αποχές, με τα κόμματα των Πρασίνων και της Αριστεράς να δείχνουν τη μεγαλύτερη αντίθεση στον κανονισμό, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Renew Europe να δείχνουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη.

Νωρίτερα σήμερα, η πρότασή τους για επαναφορά των διατάξεων που θα ωθούσαν την εξόρυξη απόδειξης εργασίας (Proof-of-Work) εκτός ΕΕ δεν πέρασε από την επιτροπή.

Οι διαφωνίες σχετικά με την απόδειξη της εργασίας είχαν καθυστερήσει τις ψηφοφορίες της επιτροπής από τα τέλη Φεβρουαρίου.

 

 

Ο εισηγητής της MiCA και επικεφαλής της Επιτροπής ECON, Δρ Στέφαν Μπέργκερ, ανάρτησε στο Twitter ότι ήταν «μια καλή μέρα για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων».

Ξεχωριστές ψήφοι 33 υπέρ και 25 κατά θα μεταφέρουν τον κανονισμό σε τριμερείς συζητήσεις για να ενοποιηθεί με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κανονισμός, ο οποίος αν ψηφιστεί, θα είναι δεσμευτικός για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

UPDATE

Ας δούμε πως ψήφισαν οι ευρωβουλευτές ελληνικού ενδιαφέρονος:. Έχουμε και λέμε:

Ο Κώστας Μαυρίδης, Ερωβουλευτής της Κύπρου και μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αποδοχής της πρότασης.

Ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ΄Ευρωβουλευτής της Ελλάδας, μέλλος του ΚΚΕ, απείχε της ψηφοφορίας.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.