Σε τροχιά για την πολυπόθητη τιμή των 100.000 δολαρίων βρίσκεται το bitcoin σύμφωνα με δηλώσεις του μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak.


Μιλώντας στο Podcast «Steve-O’s Wild Ride!» ο «Woz», όπως προτιμά να τον αποκαλούν, δήλωσε ότι το bitcoin θα μπορούσε να είναι το μέλλον των οικονομικών και εξέφρασε δέος για την επιτυχία του.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω με μαθηματικά, απλώς αισθάνομαι ότι το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα είναι τόσο μεγάλο και έτσι έβαλα ένα σωρό χρήματα σε ένα online πορτοφόλι της Coinbase και τα άφησα να κάθονται εκεί».

Ο «σπασίκλας» του λογισμικού αποκάλυψε ότι αν και πάντα η πρόθεσή του ήταν να πειραματιστεί με το bitcoin, η αρχική του επένδυση στην κρυπτογράφηση είχε τεράστιες αποδόσεις και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που εκτιμά ότι η τιμή του bitcoin θα αυξηθεί.

«Ήθελα να πειραματιστώ και να τα μάθω όλα, μετά το bitcoin ανέβηκε πολύ. Φοβήθηκα και πούλησα όλα μου τα bitcoin εκτός από ένα», συνέχισε ο Wozniak.

«Ο σκοπός της ζωής μου είναι να έχω αρκετά για να παίξω, να πειραματιστώ, αλλά όχι να βγάλω λεφτά - και δύο φορές που έχει ανέβει, μου έφερε χρήματα η μία πρόσφατα και πλέον νομίζω ότι το bitcoin θα πάει στα 100.000 δολάρια».

 

 

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη του επαφή με τα κρυπτονομίσματα. Όπως αποκάλυψε ο Wozniak στη συνέντευξη, είχε συνεργαστεί με μια εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στο χώρο τα πρώτα χρόνια της κρυπτογράφησης, ενώ κάποια στιγμή σκεφτόταν ακόμη και την κυκλοφορία ενός νομίσματος με το όνομα «WOZX».

Η εμπειρία του από τη συνεργασία με μια εταιρεία του χώρου αύξησε το ενδιαφέρον του για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, και τον ώθησε στις πρώτες δοκιμές με το bitcoin.

Όπως είπε: «Στην αρχή αγόρασα ένα σωρό bitcoins για να δω πώς παίζεται αυτό το νέο πράγμα; πώς αγοράζεις κάτι διαδικτυακά, και το κατάκτησα».

Ο Wozniak απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το bitcoin συνιστά τεράστια απειλή για το περιβάλλον εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας. Όπως είπε είναι παράλογο να κατηγορούμε το bitcoin για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει πιο βλαβερές περιβαλλοντικά δραστηριότητες και επιλογές όπως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης σε αεροπλάνα και οχήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το bitcoin είναι το μικρότερο κακό στη λίστα των απειλών για το περιβάλλον και ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα είναι να μειωθούν άλλες δραστηριότητες που συνιστούν απειλή για το περιβάλλον.

«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί αυτό το κλιματικό πρόβλημα είναι να απλοποιήσουμε τις ζωές μας, τις ανάγκες και την κατανάλωσή μας», κατέληξε.

«Επομένως, δεν εντυπωσιάζομαι ιδιαίτερα από τους ανθρώπους που σκέφτονται, ας κάνουμε αυτό το μικρό βήμα, ξέρετε, να αγοράσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή να πάρουμε ένα ηλιακό πάνελ που θα κάνει τη διαφορά - στην πραγματικότητα όλο αυτό μπορεί να λειτουργήσει αντίθετα».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.