Η συσσώρευση του bitcoin (BTC) έχει μια αργή αυξητική τάση τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, ενώ ο αριθμός των λεγόμενων πορτοφολιών συσσώρευσης έφτασε πρόσφατα σε νέο υψηλό όλων των εποχών.


Ωστόσο, ενώ εξετάζουμε τα πρότυπα συσσώρευσης του bitcoin σε σχέση με το επίπεδο τιμών του BTC, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ του αριθμού των κατόχων με λιγότερο από 1 BTC (μικρά ψάρια) και εκείνων που κατέχουν μεταξύ των 1.000 και 10.000 BTC (φάλαινες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετατόπιση των συμμετοχών bitcoin από τον Οκτώβριο του 2020 έχει δει τον αριθμό των μικρότερων κατόχων να συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά ενώ οι φάλαινες "ξεφορτώνουν", όπως σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου από την πλατφόρμα δεδομένων "on chain", Ecoinmetrics .

«Bitcoin, φάλαινες και μικρά ψάρια… δύο διαφορετικοί κόσμοι αυτή τη στιγμή. Τα μικρά ψάρια συσσωρεύονται σαν να μην υπάρχει αύριο ενώ οι φάλαινες μοιράζουν. Χωρίς τις φάλαινες, αμφιβάλλω ότι υπάρχει αρκετή δυναμική για μια σταθερή ανοδική τάση».


Συσσώρευση BTC. Πηγή: Ecoinmetrics

 

Είναι ενδιαφέρον ότι με μια τέτοια απόκλιση, η πλατφόρμα έχει επισημάνει ότι χωρίς τις φάλαινες να αποκτούν και να διακρατούν, δεν είναι σαφές ότι θα υπήρχε αρκετή ώθηση για το εμβληματικό ψηφιακό στοιχείο να συνεχίσει την ανοδική του τροχιά.

 

 

Συσσώρευση bitcoin

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα πορτοφόλια συσσώρευσης έφτασαν σε νέο υψηλό όλων των εποχών, αυτό ανακοινώθηκε από τον ειδικό επιχειρηματία του Διαδικτύου Lex Moskovski στη σελίδα του στο Twitter την 1η Μαρτίου, επικαλούμενος δεδομένα από την Glassnode.


Αύξηση στην συσσώρευση BTC. Πηγή: Twitter

 

Ως "πορτοφόλια συσσώρευσης" χαρακτηρίζονται εκείνα τα πορτοφόλια bitcoin που έχουν καταγράψει δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν έχουν ξοδέψει BTC, με τη συσσώρευση των bitcoin να ξεκινά από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ενημερωμένη πληροφόρηση, η Glassnode αναφέρει ότι η άνοδος προκλήθηκε από έναν σημαντικό θεματοφύλακα του WBTC που δημιούργησε νέες διευθύνσεις και μεταφέρει αποθέματα σε αυτές, αντί για συσσώρευση φαλαινών, που γενικά θεωρείται ως ένα τεράστιο σήμα αγοράς στην αγορά κρυπτονομισμάτων.


Διάγραμμα τιμής BTC 7 ημερών. Πηγή: CoinMarketCap

 

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το Bitcoin αλλάζει χέρια στα 39.192,47 $, αυξημένα κατά 0,29% και 0,38% την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.