Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor, θεωρεί το bitcoin ως την καλύτερη επένδυση και δεν έχει κουραστεί να το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία και δήλωσή του. Επιπλέον η εταιρεία του, η MicroStrategy, είναι η εισηγμένη με τη μεγαλύτερη κατοχή bitcoin παγκοσμίως. Σε πρόσφατο podcast ο Saylor αναφέρεται στο επιχείρημα της σπανιότητας του bitcoin.


Το bitcoin είναι το μόνο πραγματικά σπάνιο περιουσιακό στοιχείο

Ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα για την αξία του bitcoin είναι η σπανιότητα του κρυπτονομίσματος. Σύμφωνα με τον κώδικα, μπορούν να εξορυχθούν μόνο 21 εκατομμύρια bitcoin, πράγμα που σημαίνει ότι ολοκληρωθεί η εξόρυξή τους δεν θα κυκλοφορήσουν άλλα bitcoins. Δεν μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερα BTC και αυτό καθιστά το κρυπτονόμισμα ένα από τα σπανιότερα περιουσιακά στοιχεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ανάπτυξη του bitcoin το τοποθετεί σε ανταγωνιστική θέση έναντι των άλλων κορυφαίων επενδυτικών assets μεταξύ των οποίων είναι και ο χρυσός. Το bitcoin έχει χαρακτηριστεί ως ψηφιακός χρυσός αλλά τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τον φυσικό του αντίπαλο και σύμφωνα με τον Saylor, μεταξύ των δύο μόνο το bitcoin είναι πραγματικά σπάνιο.

Μιλώντας στο PBD Podcast, ο Saylor εξήγησε ότι σε όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερα και χαρακτήρισε το bitcoin ως το μοναδικό πραγματικά σπάνιο περιουσιακό στοιχείο. Ο CEO της MicroStrategy χαρακτήρισε τον χρυσό ως «εμπόρευμα», της ίδιας κατηγορίας με τα ακίνητα και τα πολυτελή ρολόγια.

 

 

Όπως είπε:

«Μπορώ να δημιουργήσω περισσότερα ακίνητα στη Νέα Υόρκη. Μπορώ να δημιουργήσω περισσότερα αυτοκίνητα. Μπορώ να δημιουργήσω περισσότερα πολυτελή ρολόγια. Μπορώ να δημιουργήσω περισσότερο χρυσό. Μπορώ να δημιουργήσω περισσότερες μετοχές. Μπορώ να δημιουργήσω περισσότερα ομόλογα».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αφού μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερα από τα παραπάνω ουσιαστικά είναι εμπορεύματα. Αντίθετα, το bitcoin είναι «μαγικό» δεδομένου ότι θα υπάρχουν μόνο 21 εκατομμύρια tokens και κανείς δεν θα μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα bitcoin όταν θα έχουν εξορυχθεί όλα.

«Μπορώ να δημιουργήσω οποιοδήποτε εμπόρευμα γιατί ακριβώς είναι εξ ορισμού εμπόρευμα. Αφιερώνοντας αρκετά χρήματα και χρόνο, μπορώ να δημιουργήσω άπειρα από αυτά», συνέχισε ο Saylor.

Η εταιρεία του Saylor, η MicroStrategy, κατέχει πάνω από 120.000 BTC αξίας σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ και ο ίδιος έχει επενδύσει προσωπικά στο bitcoin, επικαλούμενος μάλιστα τις προσωπικές του επενδύσεις ως επιχείρημα για τις επενδύσεις της MicroStrategy.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.