Η πρόσφατη πτώση στη τιμή του bitcoin μπορεί να οφείλεται στο «ξεφόρτωμα» νομισμάτων 11 ετών αξίας 20 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με τα on-chain δεδομένα.


Bitcoin 11 ετών κινήθηκαν λίγο πριν την πτώση της τιμής κάτω από τα 40.000 δολάρια

Με ανάρτησή του στο CryptoQuant αναλυτής  επεσήμανε ότι μια μεγάλη ποσότητα αδρανών νομισμάτων 11 ετών φαίνεται πως κινήθηκαν λίγο πριν τη χθεσινή (Πέμπτη) πτώση κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων.

Ο σχετικός δείκτης εδώ είναι ο CDD (coin days destroyed - ημέρες νομισμάτων που καταστρέφονται). Ως «ημέρες νομισμάτων» ορίζεται ο αριθμός των ημερών κατά τις οποίες ένα bitcoin παραμένει σε αδράνεια, αχρησιμοποίητο.

Όταν 1 BTC παραμένει σε αδράνεια για μία ημέρα, συγκεντρώνει 1 «ημέρα νομίσματος». Αντίστοιχα, 0,5 BTC θα συσσωρεύσει 1 «ημέρα νομίσματος» έχοντας παραμείνει σε αδράνεια για διάστημα δύο ημερών.

Εάν τα νομίσματα χρησιμοποιηθούν ή μεταφερθούν, οι «ημέρες νομισμάτων» «καταστρέφονται» και ο αριθμός τους επανέρχεται στο μηδέν. Ο δείκτης CDD μετρά τον αριθμό των ημερών νομισμάτων που καταστράφηκαν.

Όταν η μέτρηση του δείκτης κορυφωθεί σημαίνει ότι μια μεγάλη ποσότητα αδρανών νομισμάτων μετακινήθηκε. Και το γεγονός αυτό ερμηνεύεται ως ένα πτωτικό σημάδι για την τιμή του bitcoin καθώς μπορεί να υποδεικνύει ότι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι προχώρησαν σε «ξεφόρτωμα».

Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζεται η τάση του δείκτη CDD την Πέμπτη 10 Μαρτίου:

 

 

Όπως φαίνεται η τιμή του δείκτη CDD σημείωσε άλμα και σύμφωνα με το quant, η άνοδος οφείλεται στην μετακίνηση 489 BTC 11 ετών, αξίας μόλις 50 δολαρίων το 2010 όταν και εισήλθαν σε αδράνεια. Η σημερινή τους αξία ωστόσο ξεπερνά τα 20 εκατ. δολάρια.

Η μετακίνηση των συγκεκριμένων BTC έγινε λίγο πριν την πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματας ενισχύοντας τα σενάρια που συνδέουν τα δύο συμβάντα (τη μετακίνηση και την πτώση)

Η τιμή του BTC

H τιμή του bitcoin σήμερα Παρασκευή βρίσκεται λίγο πάνω από τα 39.000 δολάρια, υποχωρώντας κατά 10% τις τελευταίες επτά ημέρες. Τον τελευταίο μήνα, το κρυπτονόμισμα έχει χάσει το 11% της αξίας του.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την τάση στην τιμή του νομίσματος τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Μετά από αρκετές ημέρες πλάγιας κίνησης, το bitcoin σημείωσε απότομη άνοδο την Τετάρτη ξεπερνώντας τα 42.000 δολάρια, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Την Πέμπτη το κρυπτονόμισμα υποχώρησε κάτω από τα 40.000 και παραμένει και σήμερα σε αυτά τα επίπεδα με πτώση κατά 0,82%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.