Η τιμή του BTC σημείωσε άνοδο 10% προς ένα βασικό επίπεδο αντίστασης, αλλά οι traders προειδοποιούν ότι η κίνηση αυτή είναι «μία από τα ίδια» έως ότου τα 46.000 δολάρια μετατραπούν σε επίπεδο στήριξης.


Η «μεταβλητότητα» είναι η λέξη του μήνα, και αυτό ακριβώς είδαν για άλλη μια φορά χθες οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων με το bitcoin (BTC) να πραγματοποιεί ράλι μετά τη δημοσιοποίηση του εκτελεστικού διατάγματος της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα το οποίο αποδείχθηκε ήσσονος σημασίας σε σχέση με τις ανησυχίες που είχε προκαλέσει η αναμονή του.

Τα στοιχεία από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView δείχνουν ότι, ενώ τις τελευταίες μέρες το bitcoin διαπραγμάτευονταν κοντά στο επίπεδο των 39.000 δολαρίων, η τιμή του χθες εκτινάχθηκε κατά 10,42% σημειώνοντας ενδοημερήσιο υψηλό στα 42.606 δολάρια.

Αναλυτές και traders σχολίασαν τις πρόσφατες κινήσεις του κρυπτονομίσματος και εντόπισαν τα επίπεδα στήριξης και αντίστασης που χρήζουν προσοχής.

«Διαφορετική ώθηση, ίδια ιστορία»

Η κίνηση της Τετάρτης του bitcoin ήταν μια ακόμα επανάληψη της πρόσφατης συμπεριφοράς του, σύμφωνα με τον αναλυτή "Plan C" ο οποίος ανάρτησε το ακόλουθο διάγραμμα στο Twitter αναφέροντας «Διαφορετική ώθηση, ίδια ιστορία».

Ο Plan C έγραψε:

«Το #BTC πρέπει να διασπάσει την «καθοδική ζώνη αντίστασης», δηλαδή να εισέλθει σε ανοδική ζώνη στήριξης την οποία στη συνέχεια θα τη διατηρήσει ως στήριξη. Σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται για λάθος συναγερμό (η γνωστή ιστορία με τον βοσκό και τις ψεύτικες προειδοποιήσεις για λύκο). Ανοδική ζώνη στήριξης: 43.564 - 46.265 δολάρια.»

Ο ανεξάρτητος αναλυτής "Crypto_Ed_NL" συμφωνει με αυτή την ερμηνεία και εκτίμησε σε ανάρτησή του ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω πλάγιες κινήσεις.

Ο Crypto_Ed_NL έγραψε:

«Όχι, αυτό δεν είναι κάποια νέα θεωρία του Elliott Wave… Είναι αυτό που νομίζω ότι θα ακολουθήσει. Ώθηση-μικρό εύρος- ώθηση- υποχώρηση-μικρό εύρος-υποχώρηση- μικρό εύρος ώθηση (Pump-range-pump-dump-range-dump-range-pump).»

Δεν συνίσταται η υπερβολική αισιοδοξία

Οι αναλυτές της εταιρείας ερευνών Delphi Digital σημείωσαν ότι το bitcoin προσκρούει στη «γραμμή τάσης που συνδέει τα τοπικά υψηλά από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022».

Σύμφωνα με την Delphi Digital, τώρα που το BTC έχει επιστρέψει πάνω από τα 40.000 δολάρια, οι traders θα πρέπει «να αναζητήσουν και να δοκιμάσουν το επίπεδο στην περιοχή των 42.500-43.000 δολαρίων», αυτό ακριβώς που συνέβη και στη χθεσινή διαπραγμάτευση.

Οι αναλυτές της Delphi Digital ανέφεραν:

«Η ανάλυση αντίθετου κλίματος παρέχει συνήθως ένα καλό οδηγό για τις συναλλαγές όπως στο τελευταίο βραχυπρόθεσμο ράλι τιμών από τα χαμηλά των 34.000 δολαρίων, αλλά προειδοποιούμε ότι η επιδείνωση του μακροοικονομικού και παγκόσμιου κλίματος παραμένει βασικό στοιχείο για την απόδοση της αγοράς στην τρέχουσα περίοδο.»

 

 

Το bitcoin πρέπει να ξεπεράσει τα 43.100 δολάρια

Ο ανεξάρτητος αναλυτής "Rekt Capital" δημοσίευσε το ακόλουθο διάγραμμα τονίζοντας ότι "το #BTC τις τελευταίες εβδομάδες κατέγραψε ανοδικά «φιτίλια» (οι κορυφές των «κεριών» του διαγράμματος) πάνω ​​από την αντίσταση των 43.100 δολάρια (πορτοκαλί κύκλος)."

O Rekt Capital έγραψε:

"Γι' αυτό είναι σημαντικό το $BTC να σημειώσει ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο, όπως ακριβώς στον προηγούμενο μπλε κύκλο τον Αύγουστο του 2021."

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 1,839 τρισ. δολάρια και το bitcoin αντιπροσωπεύει σε ποσοστό το 43,5% αυτής. Σήμερα Πέμπτη το bitcoin υποχωρεί εκ νέου στα 39.216 δολάρια με πτώση 6,48%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.