Η έκθεση Φεβρουαρίου της NYDIG υπογραμμίζει πως συνεχίζεται η εισροή χρημάτων για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας ενώ αυξάνονται και οι συναλλαγές σε bitcoin στη Ρωσία.


Οι Ουκρανοί υιοθετούν το bitcoin στις καθημερινές τους αγορές καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας περιορίζει τις παραδοσιακές «οδούς» πληρωμών.

Η NYDIG (New York Digital Investment Group), η εταιρεία έρευνας και επενδύσεων σε bitcoin, δημοσίευσε την μηνιαία έκθεσή της στην οποία αναλύει τα στατιστικά στοιχεία του bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο σε σύγκριση με άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και την πορεία του κρυπτονομίσματος στην Ουκρανία καθώς συνεχίζεται η ρωσική εισβολή.

Η έκθεση της NYDIG υπογραμμίζει πώς «σε επτά μόλις ημέρες, περισσότερες από 113.000 δωρεές ψηφιακών στοιχείων στάλθηκαν απευθείας στην κυβέρνηση ή σε στην ΜΚΟ που διαθέτει τα ποσά για τη στρατιωτική στήριξη της χώρας». Έως τις 4 Μαρτίου, η συνολική αξία των δωρεών ανήλθε στα 57 εκατ. δολάρια, ανέφερε η έκθεση.

 

 

Οι Ουκρανοί έχουν επίσης στραφεί στο bitcoin για καθημερινές αγορές καθώς «η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας ανέστειλε την αγορά συναλλάγματος, περιόρισε τις αναλήψεις μετρητών και απαγόρευσε τη χρήση παραστατικού χρήματος (fiat) μέσω ψηφιακών πλατφορμών όπως η Venmo ή το PayPal», σύμφωνα με την έκθεση.

Καθώς η εισβολή συνεχίζεται, η NYDIG αναφέρθηκε στα σενάρια που θέλουν τους Ρώσους να αγοράζουν bitcoin σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τις κυρώσεις: «Από την έναρξη της εισβολής έως τις 4 Μαρτίου, στο ζεύγος bitcoin/ρούβλι έχει καταγραφεί όγκος συναλλαγών ύψους περίπου 62 εκατ. δολαρίων στη Binance (το κυρίαρχο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία), ενώ η κεφαλαιοποίηση του bitcoin έχει αυξηθεί κατά 75 δισ. δολάρια» για να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Τα νούμερα αυτά δεν είναι συγκρίσιμα».

Το bitcoin σημείωσε άνοδο περίπου 9% τον Φεβρουάριο, αποκλίνοντας από την πορεία άλλων περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου τα οποία σημειώνουν πτωτικές τάσεις. Αντίθετα, τον Ιανουάριο το bitcoin είχε συντονιστεί με άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου σημειώνοντας πτώση.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.