Ο Πρόεδρος Joe Biden αναμένεται να υπογράψει αυτή την εβδομάδα εκτελεστικό διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα και το bitcoin με προσανατολισμό την εθνική ασφάλεια και την κανονιστική ρύθμιση του χώρου.


Εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα αναθέτει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες την αξιολόγηση των κινδύνων αλλά και των ευκαιριών που προκύπτουν από το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα και θα περιγράφει τη στρατηγική της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη ρύθμιση της αγοράς αναμένεται να υπογράψει ο Πρόεδρος της χώρας Joe Biden, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος το διάταγμα θα αναθέτει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να εξετάσουν πιθανές ρυθμιστικές αλλαγές καθώς και τον αντίκτυπο του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων στην εθνική ασφάλεια και την οικονομία.

«Το εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά από πέρυσι, θα απαιτήσει από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της κυβέρνησης να γνωστοποιήσουν μέχρι το τέλος του έτους τις ενέργειές τους σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα», αναφέρει το Bloomberg προσθέτοντας ότι «με το διάταγμα αναμένεται να αρχίσει ο καθορισμός των ρόλων για τις υπηρεσίες της κυβέρνησης, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έως το υπουργείο Εμπορίου».

 

 

Ρόλο στην κανονιστική ρύθμιση αναμένεται να έχουν επίσης το υπουργείο Οικονομικών, το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Με την εισβολή στην Ουκρανία και την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε μια προσπάθεια να απομονώσουν την οικονομία της χώρας περιορίζοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητά της να συνεχίσει την εισβολή, το bitcoin επανήλθε στο προσκήνιο. Παρότι αποτελεί εναλλακτική λύση για τους Ρώσους πολίτες που ενδεχομένως δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να στείλουν ή να λάβουν χρήματα ελεύθερα, το bitcoin πιθανότατα αδυνατεί να λειτουργήσει ως παρακαμπτήρια οδός για τη χώρα έναντι των δυτικών κυρώσεων.

Ωστόσο, Αμερικανοί γερουσιαστές μεταξύ των οποίων και η Elizabeth Warren έχουν εκφράσει ανησυχίες έναντι μιας τέτοιας πιθανότητας. Η γερουσιαστής Warren με επιστολή της στο υπουργείο Οικονομικών ρωτά για τους τρόπους με τους οποίους το υπουργείο θα αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη χρήση του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων από τη Ρωσία.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.