Σύμφωνα με τον δημοφιλή αναλυτή Cred το ανοδικό (bull) σενάριο για το bitcoin (BTC) κερδίζει έδαφος και οι πρόσφατες γεωπολιτικές εντάσεις και εξελίξεις ενισχύουν το επιχείρημα του «σοβαρού χρήματος» για τα κρυπτονομίσματα.


Στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της TechnicalRoundup, που υπογράφει ο αναλυτής με το ψευδώνυμο Cred, αναφέρεται ότι η ανάκτηση του επιπέδου των 40.000 δολαρίων από το bitcoin είναι καλός οιωνός και υποστηρίζεται από την τεχνική δομή της αγοράς κεφαλαιοποίησης του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.

«Όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία, η αγορά πλησιάζει την αντίσταση που έχει επιχειρήσει να διασπάσει αρκετές φορές στα μέσα των 40.000 δολαρίων. Τα 46.000-47.000 δολάρια είναι το αξιοπρεπές εβδομαδιαίο όριο. Καθώς πλησιάζουμε σε αυτό, υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια και συγκεκριμένα δύο. Πρώτον, η πορεία προς αυτή εκκινεί από ένα υψηλότερο χαμηλό. Δεύτερον, αυτή είναι η τρίτη απόπειρα διάσπασης της αντίστασης αυτής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο δοκιμάζεται μια αντίσταση από την ίδια κατεύθυνση (ανόδου ή καθόδου), τόσο περισσότερο εξασθενεί».

Ο Cred αναφέρει ότι η πρόσφατη άνοδος του bitcoin  στην περιοχή των 45.000 δολαρίων, που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ημερήσιες ανόδους τους τελευταίους μήνες, υποδηλώνει ότι η αντίσταση κάτω από τα 50.000 δολάρια εξασθενεί μετά τις πολλαπλές απόπειρες διάσπασής της.

«Σημάδι για το ότι η αντίσταση εξασθενεί είναι η ενεργοποίηση του ισχυρότερου momentum πάνω από 47.000 δολάρια σε μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο. Οι ήπιες πτώσεις (pullbacks - παύσεις μικρής χρονικής διάρκειας) που δεν είναι ρηχές (πολύ κάτω από τα επίπεδα των 40.000 δολάρια) είναι πιθανότατα αμυντικές».

Ο αναλυτής προσθέτει ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη δίνουν την ευκαιρία στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους. Σύμφωνα με τον Cred, τα κρυπτονομίσματα είναι πλέον και επίσημα «σοβαρό χρήμα», αλλά προειδοποιεί παράλληλα ότι το αυξημένο ενδιαφέρον που προσελκύει ο χώρος θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ρύθμιση (κανόνες).

 

 

«Πρώτον, τα κρυπτονομίσματα είναι πλέον αναμφισβήτητα "σοβαρό χρήμα". Αν μιλάμε για υιοθέτηση, πέρα από το να τα εντάξουν στους ισολογισμούς τους μερικοί θεσμικοί οργανισμοί των ΗΠΑ, αυτή είναι η στιγμή. Καλώς ήρθατε στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Δεύτερον, αυτό πιθανότατα θα επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής κανόνων (ρυθμίσεων). Ακριβώς όπως το υποχρεωτικό (σε βασικό επίπεδο) KYC (γνωρίστε τον πελάτη σας) έγινε πρότυπο λειτουργίας σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη, είναι πιθανό να δούμε τις κεντρικές συναλλαγές αναλήψης να περιορίζονται στα αποδεκτά πορτοφόλια και τα πορτοφόλια KYC στο εγγύς μέλλον. Η υπόθεση ότι τα άτομα χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για να παρακάμψουν τις κυρώσεις δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Τέλος, αυτό το γεωπολιτικό ταγκό είναι ταυτόχρονα ανοδικό και πτωτικό. Ή, τουλάχιστον, ένα δίκοπο μαχαίρι. Η Ουκρανία δέχεται δωρεές κρυπτονομισμάτων για να δώσει έναν αμυντικό πόλεμο. Αυτό αξιολογείται ως ξεκάθαρα θετικό. Ταυτόχρονα, υπάρχουν τα σενάρια και οι εικασίες ότι Ρώσοι ολιγάρχες (και ίσως όργανα του ίδιου του κράτους) θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα για να παρακάμψουν τις κυρώσεις. Αυτό αξιολογείται ως ξεκάθαρα αρνητικό. Μήπως το ένα "ακυρώνει" το άλλο;»

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.