Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατέγραψε μεγάλη μεταβλητότητα τους τελευταίους δύο μήνες εν μέσω των γεωπολιτικών εξελίξεων στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Με το ράλι διόρθωσης το χαμηλό του BTC στα 33.000 δολάρια καταγράφηκε στις 24 Ιανουαρίου. Οι προσπάθειες ανάκαμψης των αγοραστών για άνοδο στην τιμή του κατά 35%, αντιμετωπίζουν το ισχυρό εμπόδιο των 45.000 δολαρίων.


Τεχνικοί δείκτες

H καθοδική τάση στους κρίσιμους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους, EMAs, (των 20, 50, 100 και 200 περιόδων) μαζί με μια πτωτική ακολουθία υποδηλώνουν την επικράτιση της αμυντικής - πτωτικής τάσης (bear- αρκούδα). Επιπλέον, οι πωλητές πρόσφατα ανάκτησαν το επίπεδο στον EMA 20 ημερών, το οποίο τώρα αποτελεί ισχυρή αντίσταση για την τιμή του νομίσματος.

Η αντιστροφή του RSI (δείκτη σχετικής ισχύος), από τον 14-SMA (απλό κινητό μέσο όρο των 14 περιόδων) σε αρνητικό έδαφος υπογραμμίζει το πτωτικό συναίσθημα.

Δύο σημαντικά επίπεδα στήριξης, των 41.600 και 39.562 δολαρίων χάθηκαν στην πρόσφατη απώλεια του επιπέδου των 45.000 δολαρίων. Η τιμή του bitcoin υποχώρησε κατά 19% από τα υψηλά της ταλάντευσης, προσγειώνοντας την στην στήριξη 36.000 δολαρίων.

Στις 24 Φεβρουαρίου, οι πωλητές προσπάθησαν να επεκτείνουν αυτές τις απώλειες, αλλά οι αγοραστές επικράτησαν, με αποτέλεσμα στο διάγραμμα να σχηματιστεί ένα μακρύ «κερί» πάνω από το όριο των 36.000 δολαρίων. Το ράλι που ακολούθησε αύξησε την τιμή του BTC κατά 8%, επαναφέροντας την αντίσταση στο επίπεδο των 40.000 δολαρίων.

Ωστόσο, ο σχηματισμός «κεριού» σε αυτή την αντίσταση δείχνει ότι οι πωλητές κυριαρχούν σε αυτό το επίπεδο, αποτρέποντας ένα περαιτέρω ράλι. Αν οι αρκούδες διατηρήσουν το όριο κάτω των 40.000 δολαρίων, το αυξανόμενο momentum στις πωλήσεις θα συνδέσει την τιμή με τη στήριξη 36.000 δολαρίων και η απειλή συνέχισης της πτωτικής τάσης θα παραμείνει.

  • Επίπεδο αντίστασης: 39.640 δολάρια - 44.650 δολάρια
  • Επίπεδο στήριξης: 36.372 δολάρια - 30.000 δολάρια

 

 

Ανάλυση των on-chain δεδομένων

Τα στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης intotheblock δείχνουν ότι στις τοποθετήσεις με κριτήριο το In/Out of the Money το 61,95% καταγράφουν κέρδη και αντίθετα, το 33,95% των τοποθετήσεων Out Of The Money καταγράφουν απώλειες.

Η συστάδα δικαιωμάτων At The Money (τα οποία δεν είναι ούτε κερδοφόρα ούτε ζημιογόνα) υπογραμμίζει μια πιθανή αντίσταση στο επίπεδο των 39.276 δολαρίων, ακολουθούμενη από μία σχετικά μεγαλύτερη σύστάδα μέσης τιμής στα 42.626 δολάρια η οποία υποδηλώνει ότι η τάση για μικρότερη αντίσταση είναι καθοδική.

Ωστόσο, η intotheblock πρόσφατα ανάρτησε στο Twitter ότι ο όγκος συναλλαγών στα παράγωγα BTC χωρίς λήξη (perpetual swaps) σημείωσε υψηλό 3 μηνών, ξεπερνώντας στις 24 Φεβρουαρίου -εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- τα 134 δισ. δολάρια.

Υψηλό 3 μηνών

Ο όγκος συναλλαγών για τα χωρίς λήξη swaps #Bitcoin έφτασε χθες σε υψηλό 3 μηνών άνω των 134 δισ. δολαρίων.

Η συναλλακτική δραστηριότητα αυξήθηκε το βράδυ όταν ξεκίνησε η εισβολή και οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.