Το BTC και οι χρηματιστηριακές αγορές ανέκαμψαν μετά τις αρχικές τους απώλειες τους, με τους αναλυτές να σημαίνουν λήξη του συναγερμού και των πωλήσεων πανικού «για λίγες μέρες».


Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και οι αγορές κρυπτονομισμάτων σημείωσαν ισχυρή πτώση τις ώρες που ακολούθησαν την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Τα στοιχεία από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView δείχνουν ότι η τιμή του bitcoin έφτασε στο χαμηλό των 34.333 δολαρίων τις πρώτες ώρες συναλλαγών στις 24 Φεβρουαρίου, για να ανακάμψει στη συνέχεια -αιφνιδιάζοντας μάλλον τους πωλητές- στα 38.500 δολάρια.

Αναλυτές του χώρου αποτιμούν τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η συνεχιζόμενη σύγκρουση στις αγορές κρυπτονομισμάτων βραχυπρόθεσμα.

Το BTC σε μια «μεγάλη περιοχή αγοράς»

Σύμφωνα με τον trader Pentoshi η πτώση του bitcoin το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου δεν ήταν απροσδόκητη και βραχυπρόθεσμα η τιμή του θα μπορούσε να ανακτήσει το επίπεδο των 40.000 δολαρίων.

Παρά τη θετική προοπτική, ο Pentoshi εκφράζει την επιφυλακτικότητά του «για το συνολικό μακροοικονομικό περιβάλλον», το οποίο «φαίνεται αρκετά τρομακτικό».

Σε ένα επόμενο tweet του στις 24 Φεβρουαρίου, ο Pentoshi επιμένει στην εκτίμησή του ότι το BTC θα ανέβει τελικά.

Όπως αναφέρει:

«Το BTC βρίσκεται τώρα στην μπλε ζώνη αξίας. Όχι ακριβώς με τον τρόπο που θεωρούσα ότι θα γίνει αυτό. Υπό άλλες συνθήκες αυτό θα ήταν μια μεγάλη περιοχή αγοράς».

Ηπιότερη η διόρθωση από εκείνη του Μαΐου του 2021

Σε μια πιο εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης ο David Lifchitz, διευθύνον σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων στην ExoAlpha, ανέφερε ότι «το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σημειώνουν έντονες διακυμάνσεις ανάλογα με τις ειδήσεις από τις εξελίξεις σε Ρωσία - Ουκρανία», οπότε η βουτιά τόσο στα κρυπτονομίσματα όσα και στα άλλα περιουσιακά στοιχεία ήταν αναμενόμενη μετά «τα πρώτα, έστω και στοχευμένα, χτυπήματα στην Ουκρανία».

Το θετικό στοιχείο για την αγορά κρυπτονομισμάτων ήταν ότι υπήρχε λιγότερη μόχλευση από ό,τι κατά τη διάρκεια της πτώσης του Μαΐου του 2021, και άρα «λιγότερες ρευστοποίησεις από τους παίκτες με υπερβολική μόχλευση που οδήγησε τελικά σε μια πιο ήπια διόρθωση σε σχέση με αυτό που παρατηρήθηκε τον Μάιο».

Ο Lifchitz επεσήμανε ότι το πρόσφατο χαμηλό του bitcoin στα 34.300 δολάρια «είναι κοντά στο χαμηλό του εύρους στο οποίο είχε "κολλήσει" εδώ και εβδομάδες» και εκτίμησε ότι «η κατεύθυνση του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων θα καθοριστεί από τις εξελίξεις των επόμενων λίγων ημερών στο μετωπο Ουκρανίας-Ρωσίας».

Πέρα από τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο αυτής της σύγκρουσης, ο Lifchitz υποστηρίζει ότι «ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι οι αυξήσεις επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών που δεν θα είναι όσο μεγάλες θα έπρεπε για να δαμάσουν τον πληθωρισμό, αλλά αρκετές για να πιέσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και το χρηματιστήριο».

Όπως ανέφερε,

«Μια σκληρή προσγείωση στη χαλαρή νομισματική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών των τελευταίων 12 ετών βρίσκεται σε εξέλιξη και το θέμα της Ουκρανίας-Ρωσίας μπορεί απλώς να είναι η καρφίτσα που θα σπάσει τη μεγάλη φούσκα»

 

 

Λήξη συναγερμού

Ο αναλυτής Michaël van de Poppe δίνει τη δική του εκδοχή για το πώς θα διαπραγματευτεί η αγορά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες υποστηρίζοντας ότι τα χειρότερα από την τρέχουσα πτώση έχουν προς το παρόν τελειώσει.

«Ο πανικός τελείωσε για τις επόμενες λίγες μέρες, ίσως και εβδομάδες. Η αντίδραση των αγορών δείχνει ότι αναμένουν διόρθωση στον χρυσό και άνοδο στα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου όπως οι μετοχές και το bitcoin.
Πιθανή άνοδος 20-45% στα altcoins». ΄

Ο trader με το ψευδώνυμο AngeloDOGE ανέφερε σε ανάρτησή του ότι το επόμενο επίπεδο στήριξης σε περίπτωση που διασπαστεί το επίπεδο των 33.000 δολαρίων θα είναι τα 25.000 δολάρια.

«Σε περίπτωση δεύτερης υποχώρησης το bitcoin έχει λίγες πιθανότητες να κρατήσει τα 33.000 δολάρια.
Μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να χειροτερέψουν πριν γίνουν καλύτερα.
Σε περίπτωση που χαθεί η στήριξη, το επόμενο επίπεδο για το BTC είναι τα 25.000 δολάρια.

Να ελπίζετε για το καλύτερο, να προετοιμάζεστε για το χειρότερο και να μείνετε μακριά από τη μόχλευση».

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 1,649 τρισ. δολάρια και το bitcoin αντιπροσωπεύει το 41,9% αυτής.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.