Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, το διάγραμμα τιμών του bitcoin (BTC) έδειχνε ότι η προσπάθεια ανάκαμψης κοντά στα 44.600 δολάρια απορρίφθηκε με αποτέλεσμα την υποχώρηση στα 39.650 δολάρια. Ωστόσο, η πίεση των πωλήσεων παρέμεινε και το Σαββατοκύριακο όταν και η τιμή του υποχώρησε κατά 4,65% με αποτέλεσμα να χαθεί και το επίπεδο 39.650δολαρίων. Το επόμενο επίπεδο στήριξης των 36.350 δολαρίων θα μπορέσει να λειτουργήσει ως πάτος για την τιμή του bitcoin;

Το ράλι στην τιμή του bitcoin είχε σημειώσει άνοδο κατά 36% όταν το νόμισμα έφτασε τα 44.650 δολάρια. Ωστόσο, οι πωλητές συνάντησαν ισχυρή αντίσταση σε αυτό το επίπεδο, με αποτέλεσμα την υποχώρηση κατά 6,81% στα 40.000 δολάρια. Στις 15 Φεβρουαρίου, οι αγοραστές έκαναν άλλη μία προσπάθεια διάσπασης της αντίστασης αυτής, αλλά η δεύτερη απόρριψη απέδειξε ότι το ράλι των πωλητών δεν είχε τελειώσει.

Το συνεχιζόμενο αυτό ράλι έχει οδηγήσει την τιμή του νομίσματος κάτω από τη στήριξη των 39.600 δολαρίων και απειλεί με συνέχεια της πτωτικής τάσης. Οι traders θα πρέπει να αναμένουν και νέα προσπάθεια διάσπασης προτού οι πωλητές βυθίσουν το νόμισμα στο χαμηλό του Ιανουαρίου (33.000 δολάρια).

Η προσοχή των traders θα πρέπει να βρίσκεται σε αυτήν τη στήριξη, καθώς πιθανή αντιστροφή της θα μπορούσε να υποδηλώνει τον πάτο της πτωτικής τάσης.

  • Επίπεδο αντίστασης - 39.640 δολάρια, 44.650 δολάρια
  • Επίπεδο στήριξης - 36.372 δολάρια, 30.000 δολάρια

Τεχνικός δείκτης

Η πρόσφατη υποχώρηση οδήγησε την τιμή του BTC κάτω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο (ΕMA) 20 και 50 περιόδων, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια πτωτική ακολουθία στους κρίσιμους EMSa (των 20, 50, 100 και 200 περιόδων).

Ο δείκτης MACD (δείκτης σύγκλισης - απόκλισης κινητών μέσων όρων) παρουσιάζεται να υποχωρεί δίνοντας σήμα πώλησης. Επιπλέον, μια διάσπαση της ουδέτερης ζώνης θα ενισχύσει το αυξανόμενο πτωτικό momentum.

 

 

Τα δεδομένα ανάλυσης on-chain δείχνουν ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι βρίσκονται σε πτωτική πίεση

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων on-chain, Glassnode, σε πρόσφατη ανάρτησή της, ανέφερε ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι (STH -Short Term Holder) είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ξοδέψει τα νομίσματά τους ως απάντηση στη μεταβλητότητα.

Οι αναλυτές επικαλέστηκαν τις μετρήσεις STH-NUPL και STH-MVRV (μέτρηση καθαρών μη πραγματοποιηθέντων κερδών/ζημιών σε βραχυπρόθεσμους κατόχους και μέτρηση της αγοράς κεφαλαιοποίησης προς την πραγματοποιημένη κεφαλαιοποίηση σε βραχυπρόθεσμους κατόχους), οι οποίες εξετάζουν τα μη δαπανηθέντα νομίσματα των STH για να καθορίσουν το κέρδος ή τη ζημιά τους σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή. Και οι δύο μετρήσεις κινούνται κάτω από τη βάση τους, δηλαδή (MVRV κάτω από 1 και NUPL κάτω από 0), υποδεικνύοντας ότι κατά μέσο όρο οι traders των STH διακρατούν τις ζημιές.

Επιπλέον, ο δείκτης STH-SOPR που αντιπροσωπεύει τον βαθμό πραγματοποιηθέντων κερδών και ζημιών για όλα τα νομίσματα που βρίσκονται στην αλυσίδα, με διάρκεια ζωής μικρότερη από 155 ημέρες, κινείται επίσης κάτω από το σημείο 1, υποδεικνύοντας ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι καταγράφουν απώλειες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.