Η τιμή του BTC υποχώρησε στην περιοχή των 40.000 δολαρίων καθώς στις παγκόσμιες αγορές μετοχών και altcoins σημειώθηκε sell off εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ και Ουκρανίας.


Η μεταβλητότητα για την οποία φημίζεται η αγορά κρυπτονομισμάτων έκανε και πάλι την εμφάνισή της στις 17 Φεβρουαρίου καθώς οι συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κυριάρχησε στις χρηματοπιστωτικές αγορές, με την τιμή του bitcoin να χάνει για λίγο και το επίπεδο των 41.000 δολαρίων.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από το TradingView το μεσημέρι της 17ης Φεβρουαρίου καταγράφηκε κύμα πωλήσεων το οποίο και έριξε το BTC στο ημερήσιο χαμηλό των 40.743 δολαρίων ενώ στη συνέχεια επικράτησαν οι αγοραστές ανεβάζοντας την τιμή στα 41.000 δολάρια.

Με αναρτήσεις τους στο Twitter γνωστοί traders σχολιάζουν την πτώση του bitcoin σε σχέση με την κλιμάκωση των παγκόσμιων εντάσεων.

Αμυντική στάση μέχρι τα 50.000 δολάρια

O ανεξάρτητος αναλυτής αγοράς Michaël van de Poppe υποστηρίζει ότι η ξαφνική πτώση στο BTC αποσύρει από το τραπέζι την ανοδική προοπτική (bullish perspective) και δημοσιεύει το ακόλουθο διάγραμμα επισημαίνοντας τα επίπεδα τιμών που θα πρέπει να διασπάσει το BTC προκειμένου να την επανακτήσει.

Σύμφωνα με τον van de Poppe, το bitcoin θα πρέπει να ξεπεράσει το επίπεδο των 50.000 (το κόκκινο πλαίσιο) για να ανακτήσει την ανοδική τάση.

Ο van de Poppe είπε,

«Τίποτα δεν άλλαξε πραγματικά. Αυτό που εξακολουθώ να ψάχνω για το bitcoin είναι η διάσπαση της αντίστασης σε αυτό το επίπεδο. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν είμαι bullish (ανοδική τάση, αγορά)».

 

 

Η τιμή του BTC διατήρησε ένα βασικό επίπεδο

Ο χρήστης με το ψευδώνυμο "Pentoshi" είναι η απόδειξη ότι ακόμα και έμπειροι traders μπορούν να αιφνιδιαστούν καθώς ανάρτησε το ακόλουθο διάγραμμα σημειώνοντας ότι ορισμένες πρόσφατες αγορές BTC πλέον φαίνονται πρόωρες.

Ο Pentoshi έγραψε,

«Παρά την ανοδική προπαγάνδα, η τιμή εξακολουθεί να διατηρεί τα επίπεδα. Οι «ταύροι» ασφυκτιούν. Θα συνεχίσω το trading στην επανάκτηση του επιπέδου, αλλά γνωρίζω ότι το καθοδικό ρίσκο είναι μεγάλο».

«Αγοράσε στη φήμη, πούλα στην είδηση»;

Ο trader παραγώγων με το ψευδώνυμο John Wick αναφερόμενος στις ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων από την Fed και την ένταση Ρωσίας - Ουκρανίας έδωσε μια άλλη προοπτική για το τι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι traders:

«Δεν έχει να κάνει με τις ειδήσεις αλλά με το πώς οι αγορές αντιδρούν και απορροφούν τις ειδήσεις.

Η Ρωσία και οι αυξήσεις επιτοκίων είναι οι μεταβλητές.

Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε πώς θα απορροφηθεί όλο αυτό. Οι περισσότερες ειδήσεις είναι υπερβολικές και τελικά μπορεί να ξεθωριάσουν».

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 1,867 τρισ. δολάρια με το bitcoin να αντιπροσωπεύει το 41,8% αυτής.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.