Η ConocoPhillips, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, πουλά το πλεόνασμα του φυσικού αερίου της για εξόρυξη bitcoin.


Όπως αναφέρει το CNBC, η εταιρεία αποκάλυψε ότι έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πιλοτικό έργο στο Bakken, μια πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή στη Βόρεια Ντακότα, το οποίο προβλέπει την πώληση του πλεονάσματος φυσικού αερίου -αντί της καύσης του- σε «ορυχείο» εξόρυξης bitcoin το οποίο διαχειρίζεται ένα τρίτο μέρος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η απόφαση για την είσοδο στο χώρο του κρυπτονομίσματος εντάσσεται στο πλαίσιο των στόχων της εταιρείας να μειώσει και τελικά να σταματήσει τις καύσεις του πλεονάζοντος αερίου «το συντομότερο δυνατό και πάντως όχι αργότερα από το 2030».

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται σε 14 χώρες έχει δημοσιεύσει διάφορες εκθέσεις στις οποίες αναφέρεται η πρόθεσή της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εκπομπών άνθρακα από τις καύσεις του πλεονάζοντος αερίου σε διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων και το Bakken. Επίσης ανέφερε το ενδιαφέρον της για τεχνολογίες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των εκπομπών άνθρακα.

 

 

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν διαχειρίζεται η ίδια τις εγκαταστάσεις εξόρυξης bitcoin, αλλά δεν αποκάλυψε ούτε ποιο είναι αλλά ούτε και τους όρους της συμφωνίας.

Οι εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου συνήθως καίνε το πλεονάζον αέριο που παράγεται από τις γεωτρήσεις, διαδικασία που επιβαρύνει το περιβάλλον και τους κοστίζει την απώλεια εσόδων. Το πιλοτικό project της ConocoPhillips αναμένεται ότι θα της εξοικονομήσει τα έσοδα από τις καύσεις και θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Με τη συζήτηση για τις εκπομπές άνθρακα να κυριαρχεί στην παγκόσμια περιβαλλοντική ατζέντα, το bitcoin αποδεικνύεται ως έξοδος διαφυγής για τις εταιρείες εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ήδη εταιρείες όπως η Crusoe Energy Systems με έδρα το Ντένβερ και η πετρελαϊκή εταιρεία Gazpromneft με έδρα τη Ρωσία, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων έναντι της καύσης του πλεονάζοντος φυσικού αερίου.

Στις ΗΠΑ, γερουσιαστές που υποστηρίζουν τα κρυπτονομισμάτα, όπως ο Ted Cruz αλλά και ο πρόεδρος του Bitcoin Blockchain Council στο Τέξας, Lee Bratcher, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις τεράστιες ποσότητες ενέργειας που χάνονται με τις καύσεις του φυσικού αέριου εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους miners bitcoin στο Τέξας.

Πρόσφατα ο Lee Bratcher αναφερόμενος στην Giga Energy Solutions, μια εταιρεία με έδρα το Τέξας που εξορύσσει bitcoin χρησιμοποιώντας το πλεόνασμα φυσικού αέριου, δήλωσε πως «Δημιουργούν έσοδα για τους πελάτες τους μέσω της εξόρυξης bitcoin από την αχρησιμοποίητη ενέργεια και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν το περιβαλλοντικό πρόβλημα με την καύση του φυσικού αερίου».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.