Τον οδικό χάρτη για την πορεία του bitcoin τους επόμενους μήνες παρουσιάζει ο αναλυτής για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, Nicholas Merten.


Όπως είπε ο Nicholas Merten στους 510.000 συνδρομητές του στο YouTube παρά τη δραματική πτώση του bitcoin από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου (πάνω από τα 69.000 δολάρια) σε κάτω από 34.000 δολάρια στις 24 Ιανουαρίου, το BTC είχε καλύτερη πορεία από το αναμενόμενο καθώς δεν υποχώρησε κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων.

«Βλέπουμε ότι δεν δοκιμάστηκε το εύρος του επιπέδου της πτώσης του Ιανουρίου δεν είδαμε δηλαδή τιμές στα 30.000 ή τα 25.000 δολάρια, όπως θα περίμεναν πολλοί. Αντιθέτα, βλέπουμε ότι προσελκύονται αγοραστές παρά τα υψηλότερα ασφάλιστρα και αγοράζουν αρκετά γρήγορα στις πτώσεις».

Ο αναλυτής εκτιμά ότι εάν το BTC διατηρήσει τη πορεία του και επανακτήσει το επίπεδο των 40.000 δολαρίων θα μπορούσε στη συνέχεια να εκτοξευτεί στο επίπεδο του ιστορικού του υψηλού μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

«Πιστεύω ότι το πραγματικά απίστευτο είναι ότι όχι μόνο θα πρέπει να προετοιμάζουμε τα διαγράμματά μας για υψηλότερες τιμές αλλά μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα διαγράμματα που είχαμε για την αντίσταση στο επίπεδο των 65.000 δολαρίων που είχαμε όταν καταγράφηκε το προηγούμενο ιστορικό υψηλό.

Θα στοιχημάτιζα… ότι κάτι τέτοιο θα γίνει τον Απρίλιο»

 

 

Ο Merten δήλωσε ότι ενώ ορισμένοι επενδυτές περίμεναν την ευκαιρία με τη φθηνότερη τιμή του bitcoin, οι αισιόδοξοι «ταύροι» (όσοι «βλέπουν» ανοδική τάση -bulls) επέλεξαν να μην χάσουν το επόμενο ράλι και κατοχύρωσαν τις θέσεις τους στο BTC.

«Κάποιοι άλλοι “ταύροι” στην αγορά, που δεν χρονοτριβούν, το “έξυπνο χρήμα” σε αυτή την περίπτωση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγορές, και το κάνουν πολύ πιο γρήγορα από την προηγούμενη φορά.

Αυτό που βλέπουμε εδώ, είναι μια νέα δοκιμή, ένα τρίτο υψηλό επίπεδο στην τιμή. Υψηλότερο από τα προηγούμενα.

Και μπορεί να έχουμε κάποιο είδος οπισθοδρόμησης που θα τρομάξει κάποιους, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι σαν αυτό που είδαμε (στα τέλη του 2021) επειδή η τάση ενισχύεται».

Ο αναλυτής προβλέπει ότι στο τέλος του έτους το bitcoin όχι μόνο θα ξεπεράσει το επίπεδο των 100.000 δολαρίων, αλλά πιθανότατα θα έχει διπλασιάσει αυτή την τιμή μέχρι τον Νοέμβριο.

«Οι τιμές θα αρχίσουν να κινούνται υψηλότερα, θα επανέλθουν πάνω από το προηγούμενο επίπεδο αντίστασης, το οποίο θα γίνει επίπεδο στήριξης και θα φτάσουν σε νέα ιστορικά υψηλά οπότε θα έχουμε ένα ράλι ανόδου προς το τέλος της χρονιάς κάποια στιγμή τον Νοέμβριο.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Σε αυτό το χρονικό ορίζοντα μιλάμε τιμές του bitcoin στα 150.000 - 200.000 δολάρια».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.