Το bitcoin ξεπέρασε τη σημαντική αντίσταση των 44.000 δολαρίων και πλέον διαπραγματεύεται λίγο πάνω από αυτό το επίπεδο. Το κορυφαίο, σε όρους κεφαλαιοποίησης, κρυπτονόμισμα είχε σημειώσει άλλη μια ταλάντευση στο χαμηλό των σημερινών επιπέδων του, όταν δεν είχε καταφέρει να διασπάσει το όριο των 46.000 δολαρίων.


Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών ήταν μάλλον αναμενόμενα όταν το bitcoin είχε φτάσει στο πάνω όριο του επιπέδου των 30.000 δολαρίων, καθώς τότε η γενική εκτίμηση ήταν για επερχόμενο «ράλι ανακούφισης», τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Παρότι η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας παραμένει συγκεχυμένη, η αγορά φαίνεται να τιμολογεί ανοδικά την έκβαση, με βασικό επιχείρημα ότι και τα δύο μέρη φαίνεται να έχουν ισχυρά κίνητρα για να αποτρέψουν ενδεχόμενη σύγκρουση, καθώς ένα τέτοιο σενάριο θα επηρέαζε αρνητικά τις παγκόσμιες αγορές.

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου το bitcoin σημείωσε χαμηλό κοντά στα 42.000 δολάρια, αλλά τελικά η τιμή του διαμορφώθηκε πάνω από τα 44.000 δολάρια, όπου και συσσωρεύτηκαν πολλές εντολές ζήτησης. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Material Indicators ένα μέρος αυτών των εντολών ακυρώθηκε και επανατοποθετήθηκε υψηλότερα.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, μια τοπική αντίσταση και ενδεχόμενη βραχυπρόθεσμη υποχώρηση είναι πιθανή σε αυτά τα επίπεδα, εκτός εάν οι «ταύροι» (bulls- ανοδική τάση) επικρατήσουν ή εάν αυτές οι εντολές ζήτησης αφαιρεθούν/συμπληρωθούν.

Εάν διατηρηθεί το momentum, το bitcoin θα μπορούσε να προσεγγίσει γρήγορα το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, καθώς φαίνεται να υπάρχει μικρή αντίσταση πάνω από τα 45.600 δολάρια. Σε ένα τέτοιο σενάριο, τα κέρδη για τους «ταύρους» θα είναι μεγαλύτερα, αλλά για την υλοποίησή του έχει καθοριστική σημασία η αλλαγή της επόμενης αντίστασης σε στήριξη.

Σχετικά με την κατάσταση Ρωσίας-Ουκρανίας, η Material Indicators σε ανάρτηση στο Twitter ανέφερε:

«Δεν είμαστε σίγουροι εάν οι αναφορές από την Ουκρανία: Η Ρωσία είναι ακριβείς ή αν ο Πούτιν ακολουθεί την τακτική του κορόιδου, αλλά οι αγορές φαίνεται να επιδοκιμάζουν τις αναφορές» (σ.σ. αποκλιμάκωσης της έντασης)

 

 

Η πολιτική της FED θα μπορούσε να δώσει ανοδική ώθηση στο bitcoin;

Σχολιάζοντας το πρόσφατο ανοδικό momentum, η χρηματιστηριακή QCP Capital, υποστηρίζει σε ανάρτησή της στο Twitter ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έχουν αυξήσει την αντίσταση στην τιμή του BTC.

Η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή μέχρι τώρα λειτουργούσε ενισχυτικά για το bitcoin, αλλά πλέον έχει αλλάξει κατεύθυνση, καθώς ενισχύονται τα σενάρια που θέλουν την FED να επιταχύνει την αύξηση των επιτοκίων.

Επιπλέον η QCP Capital προειδοποιεί για τον πιθανό κίνδυνο που συνιστά η Ποσοτική Σύσφιξη (QT) και φαίνεται να έχει παραβλεφθεί από την αγορά:

«Ενώ η αγορά έχει εστιάσει στις αυξήσεις επιτοκίων, η κύρια ανησυχία είναι η ποσοτική σύσφιξη (QT), η οποία είναι η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed. Πιο συγκεκριμένα, θέλουμε να μάθουμε πώς θα πραγματοποιηθεί το QT».

Ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξει η FED για να εφαρμόσει το QT, είτε πουλώντας περιουσιακά στοιχεία είτε αφήνοντας «τους τίτλους να ωριμάσουν χωρίς να τους αντικαταστήσει», η αντίδραση της αγοράς θα μπορούσε να είναι ανοδική ή πτωτική (bearish). Η QCP Capital εκτιμά ότι μια παθητική εκτέλεση του QT θα λειτουργήσει ανοδικά για το bitcoin και την αγορά.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.