Οι αναλυτές πάντως πιστεύουν ότι οι προηγούμενες επιδόσεις των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τους νέους επενδυτές.


Αναλυτές του Wells Fargo Investment Institute (WFII), της θυγατρικής της Wells Fargo Bank, υποστηρίζουν ότι η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια.

Δεν είναι αργά για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα

Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε από την ομάδα Παγκόσμιας Επενδυτικής Στρατηγικής του WFII, οι αναλυτές ανέφεραν ότι δεν θεωρούν ότι είναι αργά για να επενδύσει κάποιος σε κρυπτονομίσματα παρά τη ραγδαία αύξηση των τιμών τους.

«Κατανοούμε το επιχείρημα του «είναι πολύ αργά για επένδυση», αλλά δεν το προσυπογράφουμε. Πιστεύουμε ότι η υπερβολική προσοχή σε προηγούμενες επιδόσεις, ειδικά όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, μπορεί να παραπλανήσει τους νέους επενδυτές», έγραψαν.

Η έκθεση επισημαίνει ότι ο χώρος των κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να είναι μια αναδυόμενη βιομηχανία, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα από τα κορυφαία νομίσματα κυκλοφόρησαν σε διάστημα μικρότερο των πέντε χρόνων. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, ακόμη και το παλαιότερο κρυπτονόμισμα, το bitcoin, απέχει ακόμη πολύ από την πλήρη ωρίμανσή του.

 

 

Δεν είναι αργά αλλά ούτε και πρώϊμο

Μάλιστα οι αναλυτές της Wells Fargo όχι μόνο δεν θεωρούν ότι είναι αργά για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, αλλά αντίθετα τις χαρακτηρίζουν ως «πρώιμες αλλά όχι πολύ πρώιμες».

Όπως αναφέρουν, το ποσοστό υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων αντικατοπτρίζει αυτό άλλων προηγμένων τεχνολογιών όπως το διαδίκτυο, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα.

«Εκτιμάμε ότι τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται στο "πρώιμο, αλλά όχι πολύ πρώιμο" επενδυτικό στάδιο… Τα ποσοστά υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να ακολουθούν εκείνα άλλων προηγμένων τεχνολογιών και ιδιαίτερα του διαδικτύου. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν σύντομα να βγουν από το στάδιο της πρώιμης υιοθέτησης και να περάσουν το σημείο καμπής της ευρείας υιοθέτησης».

Απαιτείται εκπαίδευση και κανονιστική σαφήνεια

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι είναι ουσιαστικό να μάθουν οι επενδυτές όσο περισσότερα μπορούν για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και τις επενδυτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Αναγνωρίζουν ότι επί του παρόντος υπάρχει περιορισμένος αριθμός επενδυτικών προϊόντων κρυπτογράφησης που προσφέρονται στους επενδυτές, προσθέτοντας ότι τα τρέχοντα διαπραγματεύσιμα χρηματιστηριακά προϊόντα στις ΗΠΑ υποστηρίζονται από συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) και όχι από τα ίδια τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Όπως ανέφεραν οι αναλυτές:

«Δεν προτείνουμε καμία από τις άλλες τρέχουσες επενδυτικές επιλογές, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια, ETF (διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια), καταπιστεύματα παραχωρητών και κερδοσκοπία σε μεμονωμένα κρυπτονομίσματα. Ελπίζουμε ότι η μεγαλύτερη κανονιστική σαφήνεια το 2022 θα φέρει υψηλότερης ποιότητας επενδυτικές επιλογές».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.