Η KPMG του Καναδά προσθέτει bitcoin και ether στους ισολογισμούς της και γίνεται η πρώτη ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία που επενδύει στα κρυπτονομίσματα.


Ο ελεγκτικός και συμβουλευτικός κολοσσός της KPMG πραγματοποίησε την πρώτη άμεση επενδυση της εταιρείας στα κρυπτονομίσματα αναδιαρθώνοντας τα περιουσιακά της στοιχεία. Η επένδυση «αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας στις αναδυόμενες τεχνολογίες και τις νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και η επένδυση αντανακλά τις προοπτικές που διαβλέπει η εταιρεία στις αναδυόμενες τεχνολογίες που βασίζονται στο blockchain».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της KPMG, η επένδυση περιλαμβάνει bitcoin (BTC) και ether (ETH), καθώς και αντισταθμίσεις άνθρακα ώστε να διατηρηθεί το ισοζύγιο μηδενικών εκπομπών άνθρακα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της εταιρείας για τη βιώσιμη ανάπτυξη (δείκτης ESG, τα κριτήρια της περιβαλλοντικής, εταιρικής και κοινωνικής διακυβέρνησης).

Το δελτίο τύπου δεν αποκαλύπτει το ύψος της επένδυσης, ενώ όπως αναφέρεται αυτή αφορά την «KPMG στον Καναδά», δηλαδή, πιθανότατα η απόφαση δεν ισχύει για την εταιρεία παγκοσμίως.

Η KPMG του Καναδά απευθύνθηκε στην Gemini Trust Company LLC. για την απόκτηση bitcoin και ether.

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που ωριμάζει», δήλωσε ο Benjie Thomas, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG στον Καναδά. «Επενδυτές όπως hedge funds και οικογενειακά γραφεία έως μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά ταμεία αυξάνουν ολοένα και περισσότερο την έκθεσή τους σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης και οι παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες όπως τράπεζες, χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και χρηματιστηριακές εταιρείες διευρύνουν τα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες ώστε να τα συμπεριλάβουν».

 

 

«Αυτή η επένδυση αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας ότι η θεσμική υιοθέτηση των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και της τεχνολογίας blockchain θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα εξελιχθεί σε «κανονικό» μέρος των επενδυτικών τοποθετήσεων», αναφέρει ο Benjie Thomas.

Η KPMG, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, δημιούργησε επιτροπή εποπτείας και ελέγχου των επενδύσεων της ώστε να διασφαλίσει την ευθυγράμμισή τους με τους εταιρικούς στόχους και ελέγχους.

Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και οι θεσμικοί επενδυτές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα κρυπτο-assets

Στην επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους τομείς των Οικονομικών, της Διαχείρισης Κινδύνων, της Συμβουλευτικής, της Εποπτείας και της Φορολογίας, και αξιολόγησε ενδελεχώς τους πιθανούς κινδύνους καθώς και τις φορολογικές και λογιστικές επιπτώσεις της συναλλαγής.

«Ο τομέας των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφισης συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ωριμάζει και πρέπει να ληφθεί υπόψη από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τους θεσμικούς επενδυτές», αναφέρει ο Kareem Sadek, Advisory Partner, Cryptoassets and Blockchain Services co-leader, της KPMG στον Καναδά.

«Επενδύουμε σε ισχυρά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε και να αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας και σε άλλα όπως τα DeFi (αποκεντρωμένης οικονομίας) assets, τα NFT (μη ανταλλάξιμα ψηφιακά tokens) και το Metaverse, για να αναφέρουμε μερικά. Αναμένουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Kareem Sadek.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.