Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα bitcoin στα ανταλλακτήρια καταγράφει χαμηλό αρκετό ετών, στο 13,27%, καθώς συνέχισε να υποχωρεί παρά την πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματος.


Όπως αναφέρει η εβδομαδιαία έκθεση της Glassnode, το ποσοστό του αποθέματος BTC στα ανταλλακτήρια έχει υποχωρήσει στο πολυετές χαμηλό του 13,27%.

Το «ποσοστό αποθέματος στα ανταλλακτήρια» ως δείκτης μετρά το ποσοστό της συνολικής προσφοράς bitcoin που κυκλοφορεί τη δεδομένη στιγμή και βρίσκεται στα πορτοφόλια συναλλαγών.

Όταν η μέτρηση του δείκτη ανεβαίνει, σημαίνει ότι η ποσότητα των κερμάτων που βρίσκονται στα ανταλλακτήρια αυξάνεται. Αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη πτώσης για την τιμή του κρυπτονομίσματος, καθώς οι επενδυτές συνήθως καταθέτουν τα BTC τους στα ανταλλακτήρια για να προβούν σε πωλήσεις.

Αντίθετα, όταν η μέτρηση υποχωρεί, σημαίνει ότι οι κάτοχοι αποσύρουν τα νομίσματά τους από τα ανταλλακτήρια, μειώνοντας το απόθεμά τους. Αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη ανόδου για την τιμή του bitcoin καθώς τα αποθέματα στα ανταλλακτήρια θεωρούνται ως προσφορά πώλησης και η πτώση τους εκλαμβάνεται ως μικρότερη πίεση για πωλήσεις στην αγορά.

Στο ακόλουθο διάγραμμα καταγράφεται η τάση του ποσοστού αποθέματος BTC στα ανταλλακτήρια τον περασμένο χρόνο:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, το ποσοστό αποθέματος bitcoin στα ανταλλακτήρια έχει πλέον υποχωρήσει στο πολυετές χαμηλό του 13,27%.

Μάλιστα, ο δείκτης συνέχισε να υποχωρεί παρά την πρόσφατη πτώση της τιμής του bitcoin. Από τον Νοέμβριο που το bitcoin κατέγραψε ιστορικό υψηλό, ο δείκτης υποχώρησε κατά 0,28% καθώς 42,9 χιλιάδες BTC αποσύρθηκαν από τα ανταλλακτήρια σε αυτό το διάστημα.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρέχον μοτίβο παρουσιάζει διαφορές από εκείνο της πτώσης του Μαϊου του 2021. Τότε, το απόθεμα στα ανταλλακτήρια αυξήθηκε και παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα για λίγο μέχρι η τιμή του BTC να αρχίσει να ανακάμπτει και πάλι.

Το τρέχον μειωμένο απόθεμα στα ανταλλακτήρια ενδεχομένως υποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση συσσώρευσης και αυτό με τη σειρά του υποδεικνύει ενδεχόμενη ανοδική τάση για την τιμή του bitcoin μακροπρόθεσμα.

Η τιμή του BTC

Η τιμή του bitcoin βρίσκεται στην περιοχή των 38.500 δολαρίων, έχοντας σημειώσει άνοδο 6% τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ τον τελευταίο μήνα, το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 17%.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η πορεία της τιμής του BTC τις τελευταίες πέντε ημέρες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.