Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers, κατέθεσε δύο ακόμη νομοσχέδια που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, φιλοδοξώντας να κάνει την Αριζόνα την πιο φιλική πολιτεία των ΗΠΑ  για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.


Η πολιτεία της Αριζόνας με αργά αλλά σταθερά βήματα κινείται προς την ευρεία υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, καθώς η γερουσιαστής της προσπαθεί να αυξήσει σταδιακά τη χρήση της στην καθημερινότητα.

Η γερουσιαστής Wendy Rogers υπέβαλε δύο ακόμη νομοσχέδια προς ψήφιση από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Αριζόνας που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, αποδεικνύοντας τη θερμή υποστήριξή της στον χώρο. Σημειώνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα η ίδια είχε υποβάλλει νομοσχέδιο για την υιοθέτηση του bitcoin ως νόμιμου χρήματος από την πολιτεία.

Τι προβλέπουν τα νέα νομοσχέδια

Το πρώτο νομοσχέδιο (SB1127) προβλέπει ότι οι κρατικές υπηρεσίες θα μπορούν να συνάπτουν συμφωνίες για την αποδοχή κρυπτονομισμάτων σε πληρωμές που αφορούν πρόστιμα, αστικές ή άλλες ποινές, ενοίκια, φόρους, τέλη, χρεώσεις, έσοδα και άλλες υποχρεώσεις. Ο υπόχρεος της πληρωμής βαρύνεται με τόκους και πρόστιμα μέχρι την πλήρη εξόφκηση της οφειλής. Το νέο νομοσχέδιο επεκτείνει τις προβλέψεις νομοσχεδίου του 2018 που έδινε τη δυνατότητα στους κατοίκους της πολιτείας να πληρώνουν φόρους εισοδήματος σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα. Το νομοσχέδιο εφόσον ψηφιστεί θα επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών σε μια σειρά κρυπτονομισμάτων συμπεριλαμβανομένων των bitcoin, Litecoin, Ethereum και BitcoinCash.

 

 

Το δεύτερο νομοσχέδιο (SB1128) προβλέπει τη φορολογική απαλλαγή για τα "ψηφιακά νομίσματα", τα οποία ορίζει ως μια αναπαράσταση αξίας που δεν εντάσσεται στο παραστατικό χρήμα και είναι λογιστική μονάδα φύλαξης αξίας ή μέσου ανταλλαγής.

Το πρώτο νομοσχέδιο για να ισχύσει θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας. Η ισχύς του δεύτερου εξαρτάται από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, καθώς οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για την εξαίρεση των ψηφιακών νομισμάτων από το καθεστώς φορολογίας ακινήτων της IRS (εφορίας).

Η κούρσα της υιοθέτησης

Την περασμένη εβδομάδα η γερουσιαστής Rogers είχε καταθέσει νομοσχέδιο για τον χαρακτηρισμό του BTC ως νόμιμο χρήμα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνονται σε bitcoin και οι εταιρείες θα μπορούν να το εντάξουν στη λειτουργία τους. Ωστόσο αναμένεται μια δύσκολη μάχη για την έγκριση του νομοσχεδίου καθώς το Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν δίνει τη δυνατότητα στις μεμονωμένες πολιτείες να επιλέξουν άλλο νόμισμα από το αμερικανικό δολάριο.

Η Rogers ανέφερε σε μήνυμά της στο twitter: «Θέλω να κάνω την Αριζόνα την πιο φιλική πολιτεία προς το Bitcoin και την κρυπτογράφηση». Ο «ανταγωνιστής» της σε αυτή την προσπάθεια είναι ο υποψήφιος κυβερνήτης του Τέξας, Don Huffines, ο οποίος έχει δεσμευτεί να κάνει το bitcoin νόμιμο χρήμα, εφόσον εκλεγεί.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.