Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο λόγο αρνητικά σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας και σύμφωνα με το πως είχε εξελιχθεί η τάση αυτή στο παρελθόν, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο πάτος για το κρυπτονόμισμα είναι κοντά.


Τα ποσοστά χρηματοδότησης bitcoin έχουν πλέον παραμείνει ως επί το πλείστον αρνητικά για περισσότερες από επτά ημέρες

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της εταιρεία ανάλυσης CryptoQuant, τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin ήταν αρνητικά κατά το μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης εβδομάδας.

Τα «επιτόκια χρηματοδότησης» είναι ένας δείκτης που μετρά την περιοδική χρέωση που πρέπει να πληρώνουν οι traders συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin για να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Όταν ο δείκτης είναι θετικός, σημαίνει ότι οι κάτοχοι long θέσεων κυριαρχούν και πληρώνουν κάποια χρέωση ως ασφάλιστρο στους κατόχους short θέσεων. Ο δείκτης είναι συνήθως θετικός όταν στην αγορά κυριαρχούν ανοδικές τάσεις (bullish).

Από την άλλη πλευρά, τα αρνητικά επιτόκια χρηματοδότησης υποδηλώνουν ότι οι shorts θέσεις υπερτερούν των long και καταβάλλουν εκείνοι χρέωση στους long. Οι αρνητικές τιμές στα επιτόκια χρηματοδότησης υποδηλώνουν ότι στην αγορά κυριαρχούν αμυντικές, πτωτικές τάσεις (bearish).

Στο παρακάτω διάγραμμα καταγράφεται η τάση στα επιτόκια χρηματοδότησης BTC από τον Απρίλιο του περασμένου έτους:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα η τελευταία φορά που καταγράφηκαν αρνητικά επιτόκια χρηματοδότησης για μεγαλύτερο διάστημα του τρέχοντος ήταν κατά τη διάρκεια της μίνι-bear market μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2021. Σε εκείνο το διάστημα είχαμε τον σχηματισμό πάτου για το bitcoin.

Εξαιτίας αυτού, η ποσότητα στην ανάρτηση σημειώνει ότι τα τρέχοντα αρνητικά επιτόκια χρηματοδότησης μπορεί να παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για μια αντιστροφή της τάσης.

 

 

Η τιμή του BTC

Τις τελευταίες επτά ημέρες η τιμή του bitcoin περιστρέφεται γύρω από τα 37.300 δολάρια (σήμερα, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, βρίσκεται στα 38.303 δολάρια), σημείωνοντας άνοδο κατά 11%, ενώ τον τελευταίο μήνα, το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 20%.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την τάση στην τιμή του BTC τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Τις προηγούμενες ημέρες, η τιμή του bitcoin έφτασε στα 38.600 δολάρια, πριν επιστρέψει στα τρέχοντα επίπεδα και παρότι δεν είναι σαφές το πότε θα υπάρξει ανάκαμψη της τιμής του, ενδεχομένως να σχηματιστεί πάτος στα τρέχοντα επίπεδα εάν ληφθούν υπόψη τα αρνητικά επιτόκια χρηματοδότησης.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά της διόρθωσης το διάστημα Μαΐου-Ιουλίου χρειάστηκαν περισσότεροι από τρεις μήνες αρνητικών επιτοκίων χρηματοδότησης για να διαμορφωθεί ο πάτος BTC.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.